Az új Core i7 975 XE CPU-val már rekord is dőlt

Hivatalos bejelentés ugyan még nem érkezett az Intel legfrissebb Core i7-es processzoráról, amely a Core i7 975 Extreme Edition típusjelzést viseli, ám a terméket már kezelésbe vette a két tuningmester: FUGGER és Mikeguava. Az XtremeSystems fórumának tagjai az új processzor segítségével azt a 3DMark 05 rekordot akarták megdönteni, amelyiket még az AMD Phenom II X4-es processzor emlékezetes, 6,3 GHz-es tuningjakor állítottak be a készítők. A srácok az Intel új zászlóshajójával végül elérték, amit akartak, de ne rohanjunk ennyire előre.

Az új Core i7 975 XE CPU-val már rekord is dőlt

Hivatalos bejelentés ugyan még nem érkezett az Intel legfrissebb Core i7-es processzoráról, amely a Core i7 975 Extreme Edition típusjelzést viseli, ám a terméket már kezelésbe vette a két tuningmester: FUGGER és Mikeguava. Az XtremeSystems fórumának tagjai az új processzor segítségével azt a 3DMark 05 rekordot (45474 pont) akarták megdönteni, amelyiket még az AMD Phenom II X4-es processzor emlékezetes, 6,3 GHz-es tuningjakor állítottak be a készítők. A srácok az Intel új zászlóshajójával végül elérték, amit akartak, de ne rohanjunk ennyire előre.

A teszthez használt konfigurációban az újdonság, azaz a Core i7 975 XE processzor egy Gigabyte GA-EX58 Extreme alaplapban kapott helyet, ahol két darab Radeon HD 4870 X2-es videokártya társaságában üzemelt. A rendszer energiaszükségleteit egy 750W-os PC Power & Cooling Silencer tápegység biztosította, a memóriák szerepét Peltier elemmel hűtött Corsair 1866C8 modulok töltötték be. A processzort a hőmérséklet alapján minden bizonnyal folyékony nitrogénnel hűtötték, amelyhez egy rézből készült, K|ngp|n F1 EE Pot névre keresztelt hengert használtak. A D0-s steppinggel ellátott processzort így 5239 MHz-en járatták (1,5V-on), a rendszer a referencia órajeleken ketyegő Radeon HD 4870 X2-es kártyák segítségével megdöntötte a korábbi 3DMark 05 rekordot: az új világrekord mostantól egy rövid ideig 47,026 pont lesz.

Az Intel prémium kategóriás Core i7 975 XE processzora egyébként 3,33 GHz-es alap órajelen üzemel. A termék 25x-ös szorzó segítségével éri el az említett órajelet. A processzor az új, D0-ás revíziójú Bloomfield maggal érkezik majd, amelyet a friss Core i7 920-as modellek esetében is alkalmaz a gyártó. Az új, Core i7 975 XE modell azon kívül, hogy szorzózár mentes verzióban, 6,4 GT/s QuickPatch sávszélességgel kerül forgalomba, 256 KB másodszintű gyorsítótárral, 8 MB megosztott harmadszintű gyorsítótárral és háromutas beépített memóriavezérlővel rendelkezik. A termék négy processzormaggal és HyperThreading támogatással van felvértezve, így az egység egyszerre 8 szálon képes dolgozni. Az új processzor várható végfelhasználói árával és megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek pontos információk, a szóbeszédek alapján júniusi debütálásra lehet számítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward