Az olcsó asztali gépekben is hódíthat az Atom

Az Intel Atom processzorai kis túlzással már-már egyeduralkodónak mondhatóak a netbook piacon, ugyanis a kisméretű, olcsó szerkezetekben az esetek többségében ilyen processzorokkal találkozhatunk a piacon. Az Atom központi egységek ezzel szemben az olcsóbb asztali számítógépek szegmensében csak kis mennyiségben képviseltetik magukat, ám a DigiTimes és a tajvani ipari források beszámolója szerint ez utóbbi állítás hamarosan megváltozni látszik.

Az olcsó asztali gépekben is hódíthat az Atom

Az Intel Atom processzorai kis túlzással már-már egyeduralkodónak mondhatóak a netbook piacon, ugyanis a kisméretű, olcsó szerkezetekben az esetek többségében ilyen processzorokkal találkozhatunk. Az Atom központi egységek ezzel szemben az olcsóbb asztali számítógépek szegmensében csak kis mennyiségben képviseltetik magukat, ám a DigiTimes és a tajvani ipari források beszámolója szerint ez utóbbi állítás hamarosan megváltozni látszik.

A piaci szereplők véleménye szerint az Intel komoly reményeket fűz az olcsó asztali számítógépek piacához: a gyártó várakozásai alapján hamarosan jelentős mértékben nőhet az igény a kedvező árú, Atom processzorral szerelt asztali konfigurációk iránt. Az elemzések alapján az egymagos Intel Atom 230-as processzor az Intel teljes, nettopokba és netbookokba szánt processzorok szállítási mutatójának 4%-át teszi ki egymaga. A kétmagos Intel Atom 330-as modell esetében ez az érték már 6%-ot képvisel.

Az Intel előzetes tervei alapján az idei év negyedik negyedévére az Atom 330-as és 230-as modellek sorrendben a szállítások 52%-át, illetve 10%-át tudhatják majd magukénak, így együtt nagyjából a netbook és nettop piac egyharmadát uralhatják. A Celeron 200-as és E1000-es modellek osztozhatnak a virtuális torta fennmaradó szeletén (vagyis inkább az olcsó Inteles asztali gépek piacán).

Az értesülések szerint az Intel egy új processzort is piacra dob a negyedik negyedév folyamán, amely a kétmagos Atom processzorok utódjául szolgál, és amely Pineview-DC kódnévre hallgat. Az újdonság egymagos változata 2010 első negyedévében kerülhet forgalomba. Ezek az egységek a hírek szerint SoC (System on chip, vagyis komplett rendszer egy chipen) megoldások lesznek, amelyek integrált videó vezérlőt is magukban foglalnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward