Az NVIDIA válasza az Intel negatív reklámjára

Tegnap számoltunk be az Intel negatív "reklámkampányáról", amelynek segítségével a gyártó az Nvidia ION névre keresztelt platformját próbálja kedvezőtlen színben feltűntetni, hogy a vásárlók az Nvidia termékeinek megjelenésekor ne azokat, hane továbbra is az Intel platformjait válasszák. Az Nvidia természetesen nem hagyta szó nélkül az Intel kijelentéseit: a gyártó a megjegyzéseket saját magyarázatával próbálja cáfolni.

Az NVIDIA válasza az Intel negatív reklámjára

Tegnap számoltunk be az Intel negatív "reklámkampányáról", amelynek segítségével a gyártó az Nvidia ION névre keresztelt platformját próbálja kedvezőtlen színben feltűntetni, hogy a vásárlók az Nvidia termékeinek megjelenésekor ne azokat, hanem továbbra is az Intel platformjait válasszák. Az Nvidia természetesen nem hagyta szó nélkül az Intel kijelentéseit: a gyártó a megjegyzéseket saját magyarázatával próbálja cáfolni.

Az Nvidia magyarázata elsőként az ION platform fogyasztásával kapcsolatos kijelentések körül tesz rendet: a vállalat szerint az MCP79-es integrált videó vezérlővel ellátott lapkakészlet valóban magasabb TDP-vel rendelkezik, mint az Intel hasonló termékei, de az ION tipikus energiafelvétele az Nvidia állítása szerint mindössze fél wattal magasabb az Intel rendszerekénél: míg az Intel megoldása 9W-ot fogyaszt, addig az ION 9,5W-ot - fejtette ki a gyártó. Az Nvidia prezentációja megjegyzi, hogy egy Intel 945GSE alapokon nyugvó rendszer 2 óra 40 percet képes működni akkumulátorról, míg az MCP79-es lapkakészlettel ellátott konfiguráció mindössze 9 perccel rövidíti meg az akkumulátoridőt. Érdekesség, hogy az Nvidia nem számolt be a teszthez használt konfigurációk pontos összetételével, és a mérés elvégzésének részleteivet sem ismertette.

A következő fejezet már kényesebb témát vet fel: az Intel tegnap azt állította, hogy az új Intel platformok érkezéséig már nem érdemes az Nvidia ION termékeket megvásárolni, ugyanis a következő generációs Atom platformokhoz képest nem nyújt majd előnyt az Nvidia rendszere. Az Nvidia erre mindössze annyit mondott, hogy a következő generációs Atom platformok biztosan nem hoznak jelentős teljesítménynövekedést, már ami a rendszerek grafikai képességeit illeti. Ezzel szemben az ION 2-es platform jelentősen bővülni fog: a rendszer több szolgáltatással és nagyobb teljesítménnyel érkezik, sőt, a VIA Nano processzoraihoz is elérhető lesz.

Az Nvidia egyébként még mindig nem adott hírt olyan partnerekről, akik ION platformra épülő rendszeren dolgoznak. Mindenesetre ha a lapkakészletes beszólogatás nem lenne elég még ott van a cég nyakán az Intel által kezdeményezett lapkakészlet-per is. Úgy látszik erősen romlik a kapcsolat a két cég között.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward