Az NVIDIA uralja a videokártya piacot

A legfrissebb elemzések fellebbentik a fátylat arról a nyilvánvaló tényről, hogy jelenleg a videokártya piacon az NVIDIA tölti be a piacvezető szerepét. A vállalat a videokártya piac 65%-át tudhatta magáénak az idei éve első negyedévében, míg a nagy rivális AMD 34-35%-os részesedéssel van jelen ebben a szegmensben. A piac az előző negyedévhez képest csökkenést mutatott a bevételek és a kártyák szállításainak tekintetében, ennek ellenére éves szinten jók az eredmények.

Az NVIDIA uralja a videokártya piacot

A legfrissebb elemzések fellebbentik a fátylat arról a nyilvánvaló tényről, hogy jelenleg a videokártya piacon az NVIDIA tölti be a piacvezető szerepét. A vállalat a videokártya piac 65%-át tudhatta magáénak az idei éve első negyedévében, míg a nagy rivális AMD 34-35%-os részesedéssel van jelen ebben a szegmensben. A piac az előző negyedévhez képest csökkenést mutatott a bevételek és a kártyák szállításainak tekintetében, ennek ellenére éves szinten jók az eredmények

A Jon Peddie Research elemzői szerint a grafikus bővítőkártyák piacán csökkenés volt tapasztalható az első negyedévben mind a termékek darabszámának, mind pedig a bevételek tekintetében, ám éves szinten mégis jelentős növekedést produkált a piac. Az eredmények a korábbi előrejelzéseknek megfelelően alakultak, így a kártyák szállítási mutatói 8%-kal estek: a negyedév folyamán 24,4 millió darab VGA kártyát szállítottak világszerte. A bevételek 20%-kal alacsonyabbak voltak az előző negyedév teljesítményénél, de ez a szezonális hatások miatt egyáltalán nem meglepő érték.

A helyzet jobb, ha az adatokat az elmúlt év azonos időszakához hasonlítjuk: a videokártya piac a 2007. első negyedéves teljesítményhez képest 18%-kal jobb eredményeket ért el, ami rendkívül jónak mondható. A JPR felmérése szerint jelenleg az eVGA, a PNY, a Sapphire és az MSI helyezkedik el a videokártya gyártók listájának élén.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward