Az Nvidia 2009-es GPU családja

Az idei év egyáltalán nem volt eseményektől mentes, ha a GPU piacot vizsgáljuk. Az idei évben a gyártók fő célja az egyre nagyobb teljesítménnyel és egyre jobb árral rendelkező termékek piacra dobása volt, a jelenlegi tervek szerint a jövő év folyamán inkább az új technológiák bevezetésére helyezik majd a fő hangsúlyt a vállalatok.

Az Nvidia 2009-es GPU családja

Az idei év egyáltalán nem volt eseményektől mentes, ha a GPU piacot vizsgáljuk. Idén a gyártók fő célja az egyre nagyobb teljesítménnyel és egyre jobb árral rendelkező termékek piacra dobása volt, a jelenlegi tervek szerint a jövő év folyamán inkább az új technológiák bevezetésére helyezik majd a fő hangsúlyt a vállalatok.

A kiszivárgott információk alapján már láthatóak az Nvidia jövő évi terveinek körvonalai, persze a rendelkezésre álló adatok még sajnos eléggé hiányosak. A gyártó 2009 folyamán a 40 nm-es gyártási technológiával készülő GPU-k piacra dobását tervezi, de még mielőtt megjelennének az újdonságok, elkészül a G200b GPU, amely 55 nm-es csíkszélességgel rendelkezik. Az új termék segítségével az Nvidia az első negyedév folyamán a közép- és felsőkategóriás szegmensben a piacvezető szerep visszahódítására készül, de hogy sikerrel jár-e, az hamarosan kiderül. A második negyedév folyamán a G200b magra épülő kártyákat felváltják a GT212-es kódnévre hallgató GPU-val szerelt termékek. A harmadik negyedévben a G94-es, G96-os és G98-as GPU-k nyugdíjba vonulnak, helyüket a GT214-es, GT216-os és GT218-as kódnévvel ellátott grafikus processzorok veszik majd át.

Az integrált videó vezérlők frontján is lesz némi változás: 2009 folyamán debütál az IGT209-es kódnévre keresztelt megoldás. Az év vége felé, azaz a negyedik negyedévben a felsőkategóriás videokártyák között ismét új egységet köszönthetünk: az addigi csúcsmegoldások, azaz a GT212-es GPU-val ellátott termékek szerepét a GT300-as grafikus processzorra épülő videokártyák veszik majd át.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward