Az Intel válaszol a Phenom II X4 tuningra

Az AMD néhány nappal ezelőtt tartott egy bemutatót, amelynek keretein belül a legfrissebb, 45 nm-es csíkszélességgel készülő Phenom II X4-es processzorok tuning képességeit akarták szemléltetni. A bemutató rendkívül jól sikerült, ugyanis a tuning mesterek 5 GHz föl tornászták a processzor órajelét, sőt, az egység 6 GHz-es órajel mellett is működőképes volt. Az Intel mérnökei az AMD próbálkozását látva hasonló bemutatóra készülnek, amelynek folyamán az új, Core i7-es processzorok tuning képességeit mutatják majd be.

Az Intel válaszol a Phenom II X4 tuningra

Az AMD néhány nappal ezelőtt tartott egy bemutatót, amelynek keretein belül a legfrissebb, 45 nm-es csíkszélességgel készülő Phenom II X4-es processzorok tuning képességeit akarták szemléltetni. A bemutató rendkívül jól sikerült, ugyanis a tuning mesterek 5 GHz fölé tornászták a processzor órajelét. Sőt, még 6 GHz-es órajel mellett is működőképes volt (igaz nagyon extrém feszültség mellett). Az Intel mérnökei az AMD próbálkozását látva hasonló bemutatóra készülnek, amelynek folyamán az új, Core i7-es processzorok tuning képességeit mutatják majd be.

A helyzet azért nem ilyen egyszerű, a dolognak komoly előzményei vannak. Az Intel bemutatójára valójában azért kerül sor, mert szerintük az AMD mérnökei gondosan kiválasztott processzorral és a különböző szenzorok kikapcsolásával érték el a figyelemre méltó tuning teljesítményt. Szerintük az AMD által bemutatott eredmények nem lesznek kivitelezhetőek a kereskedelmi forgalomba kerülő processzorokkal. Az Intelnél ezért most több ezer processzor közül fogják kiválasztani azt, amelynek tuningját a jövő év elején megrendezésre kerülő CES 2009 keretein belül fogják bemutatni.

A gyártó a sikeres tuning érdekében ugyanazokat az érzékelőket fogja kikapcsolni, amelyeket - feltételezéseik szerint - az AMD mérnökei is letiltottak a processzor tuning kapcsán. A sikeres túlhajtás érdekében egy hozzáértő tuning mestert, az XtremeSystems FUGGER nevű tagját kérik fel, hogy legyen a segítségükre. Az Intel elképzelései szerint, ha minden jól megy, akkor a kiválasztott Core i7 965 Extreme processzor órajelét akár 7 GHz-ig is sikerülhet majd megemelni. Meglátjuk, mindenesetre amint sok kerül rá, hírt adunk róla.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward