Az Intel mobil processzorainak útiterve

Az Intel a 2009-es év folyamán számos új mobil processzorral és néhány új platformmal fog jelentkezni, amelykről már most is vannak információk. Előként a 2009-es év első negyedéve lesz majd érdekes, ekkor  debütálnak a Mobile Performance szegmensben helyet kapó újdonságok, azaz a Core 2 Quad Q9000-es processzor, valamint a Core 2 Duo T9800-as és T9550-es modellek.

Az Intel mobil processzorainak útiterve

Az Intel a 2009-es év folyamán számos új mobil processzorral és néhány új platformmal fog jelentkezni, amelyekről már most is vannak információk. Elsőként a 2009-es év első negyedéve lesz majd érdekes, ekkor  debütálnak a Mobile Performance szegmensben helyet kapó újdonságok, azaz a Core 2 Quad Q9000-es processzor, valamint a Core 2 Duo T9800-as és T9550-es modellek.

A fent említett kategória a jövő év második negyedévében újabb processzorokkal fog bővülni: érkezik a Core 2 Duo T9900-as, a P8800-as és a P8700-as processzor, amelyek a frissített Montevina (Montevina Refresh) platformban kapnak helyet. A felsorolt processzorok specifikációit a fenti táblázat tartalmazza, természetesen minden egység 45 nm-es high-k gyártási technológiával készül majd el. Jelenleg még mindig úgy néz ki, hogy a Core i7-es processzorok mobil változataihoz készülő platform a jövő év harmadik negyedévében fog megjelenni.

A Small Form Factor Performance névre keresztelt kategória is tartogat néhány érdekességet. A kisméretű, illetve vékony noteszgépekbe szánt processzorok kínálata  a 2009-es év második negyedévében a Core 2 Duo SP9600-as, a Core 2 Duo SL9600-as és a Core 2 Duo Su9600-as modellekkel bővül, amelyek a "Montevina Refresh" platformban kapnak helyet. A második negyedév folyamán egy egymagos processzor is érkezik: az újdonság a Core 2 Solo SU3500-as típusjelzést fogja viselni. A processzor 1,4 GHz-es órajelen üzemel majd 800 MHz-es FSB alkalmazásával, az egység TDP-je mindössze 5,5W-os lesz, míg a másodszintű gyorsítótár mérete 3 MB.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward