Az IE8 után böngészőmotort vált a Microsoft?

Furcsa és mindenképpen meglepő információk láttak napvilágot a Microsoft Internet Explorerrel kapcsolatos terveit illetően. Jelenleg úgy néz ki, hogy az Internet Explorer 8 lesz az utolsó olyan böngésző, amely a jó örek IE motorra épül, ugyanis a vállalat következő generációs megoldásához már új motort alkalmaz. Az új motorral kapcsolatban meglehetősen nagy a homály, mindenestre több lehetséges megoldást is felvázoltak a különböző források.

Az IE8 után böngészőmotort vált a Microsoft?

Furcsa és mindenképpen meglepő információk láttak napvilágot a Microsoft Internet Explorerrel kapcsolatos terveit illetően. Jelenleg úgy néz ki, hogy az Internet Explorer 8 lesz az utolsó olyan böngésző, amely a jó öreg IE motorra épül, ugyanis a vállalat következő generációs megoldásához már új motort alkalmaz. Az új motorral kapcsolatban meglehetősen nagy a homály, mindenestre több lehetséges megoldást is felvázoltak a különböző források.

Az egyik tábor szerint a Microsoft a napjainkban nagy népszerűségnek örvendő WebKit motort választhatja majd, amely mind a Safari, ming pedig a Google Chrome webböngésző alapját adja. Azt a lehetőséget sem vetették el, hogy a Microsoft Research részlege egy merőben új, saját fejlesztésű motor piacra dobásával fogja nyugdíjazni a jó öreg Internet Explorert.

Ez utóbbi állításra már korábban volt is utalás, ugyanis nemrégiben szóltak hírek a Microsoft "Gazelle" kódnéven futó megoldásáról. Az új motor a hírek szerint sokkal biztonságosabb lesz, mint a Firefox vagy a Chrome: a friss megoldás esetében elkülönítve foglalnak majd helyet a nagy támadási felületet nyújtó bővítmények (plugin), valamint maga a böngésző is tartalmaz majd újításokat, például a komplett folyamat úgy üzemel majd, mint ha az egy külön operációsrendszer lenne. A "Gazelle" névre keresztelt böngészőről további információkat korábbi hírünkben olvashatnak az érdeklődők.

A Microsoft döntésétől függetlenül ez a váltás nem lesz egy egyszerű folyamat. A vélemények szerint a Microsoft-nak az egyik legnagyobb gondot az jelentheti majd, hogy tökéletesen üzemképes ActiveX támogatást kell majd biztosítani az új motorra épülő webböngészőben, ugyanis számos üzleti felhasználó drágán kifejlesztett szoftvereiben alkalmazzák az ActiveX technológiát, amitől valószínűleg nem lesznek hajlandóak megválni a cégek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward