Az Elpida belép a grafikus memóriák piacára

Egy nappal ezelőtt a Winbound bejelentette, hogy a csődbe ment Qimonda AG egyes eszközeit felvásárolja, hogy azok segítségével megkezdhesse a grafikus memóriák gyártását. Nem sokkal ez után az ELpida illetékesei is közleményt adtak ki, amely szintén a Qimonda AG csődjéhez fűződik: az Elpida a Qimonda AG nevéhez fűződő licenceket, valamint a GDDR memóriák tervezéséhez szükslges eszközállomány egy részét is felvásárolta, amelyeknek köszönhetően a cég a nem is oly távoli jövőben beléphet majd a GDDR memóriák piacára.

Az Elpida belép a grafikus memóriák piacára

Egy nappal ezelőtt a Winbound bejelentette, hogy a csődbe ment Qimonda AG egyes eszközeit felvásárolja, hogy azok segítségével megkezdhesse a grafikus memóriák gyártását. Nem sokkal ez után az Elpida illetékesei is közleményt adtak ki, amely szintén a Qimonda AG csődjéhez fűződik: az Elpida a Qimonda AG nevéhez fűződő licenszeket, valamint a GDDR memóriák tervezéséhez szükséges eszközállomány egy részét is felvásárolta, amelyeknek köszönhetően a cég a nem is oly távoli jövőben beléphet majd a GDDR memóriák piacára.

Az Elpida a termékportfoliójának és szolgáltatásainak kiterjesztését tervezi, és a felvásárolt eszközöknek, illetve licenszeknek köszönhetően várhatóan hamarosan megkezdheti a GDDR ramok tervezését is. A fejlesztésekkel és tervezéssel kapcsolatos munkákat a Munich Design Center-ben végzik majd, a siker érdekében a gyártó nagyjából 50 mérnököt és egyéb szakembereket fog alkalmazni, köztük olyanokat is, akik korábban a Qimonda alkalmazásában álltak.

A gyártó tervei szerint az 1 Gb-es GDDR3-as és 1 Gb-es GDDR5-ös memória chipek szállítása a következő év első felében kezdődhet majd meg, a chipek gyártását a cég valószínűleg ki fogja szervezni a Winbound-hoz. A 2010-es év második felében a tervek szerint már a 2 Gb-es GDDR5-ös chipek termelése is megindulhat, ezek a memória chipek várhatóan a Hiroshima-i gyárban készülnek el (Hiroshima Plant). Így vagy úgy, azért jó látni, hogy egy vállalat csődje után a használható licenszek és eszközök nem a süllyesztőbe, hanem jó, szakértő kezekbe kerülnek.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward