Az ASUS jobb akar lenni, mint az Apple

Az Asustek Computer-nél keményen dolgoznak azon, hogy meghódítsák a Amerikai Egyesült Államok felsőkategóriás PC piacát, és riválist teremtsenek az Apple-nek. A vállalat olyan termékeket kíván készíteni a jövőben, amelyek lekőrözik a köztudottan stílusos rendszerek gyártóját.

Az ASUS jobb akar lenni, mint az Apple

Az Asustek Computer-nél keményen dolgoznak azon, hogy meghódítsák a Amerikai Egyesült Államok felsőkategóriás PC piacát, és riválist teremtsenek az Apple-nek. A vállalat olyan termékeket kíván készíteni a jövőben, amelyek lekörözik a köztudottan stílusos rendszerek gyártóját.

Az ASUS illetékesei a New York Times-nak adott nyilatkozatukban kifejtették, hogy a sikerhez az eddiginél jóval hatékonyabb kommunikációra van szükség a vásárlók felé.

Annak ellenére egyébként, hogy a cég nem készít trendi, hordozható multimédiás készülékeket, rendelkezik minőségi és drága termékekkel, gondoljunk csak az exkluzívnak tekinthető bambusz vagy bőrborítással ellátott noteszgépekre. Az ASUS esetében az Apple-lel szemben hátrány, hogy a vállalat nem foglalkozik szoftverfejlesztéssel, hanem a Microsoft Windows és a Linux különböző változataival dolgozik, amelyek exkluzivitás tekintetében bizony némileg gátat szabnak a lehetőségeknek, azaz ebben a tekintetben a cég hátrányból indul. A vállalatnál reménykednek benne, hogy a vásárlókat továbbra is a mérnöki innováció segítségével fogják tudni meghódítani. Az illetékes állítása szerint egyébként a cég rengeteg pénzt költ a mérnöki munkákra, amelyek mellett csak minimális költségek jutnak a marketing kampányokra.

A gyártó számára az egyik lehetőség az Apple minőségének és elismertségének túlszárnyalására, hogy eddig még nem látott, különleges dizájnnal felvértezett termékekkel lépjen piacra. Az Asustek most együttműködésbe kezdett az Intel-lel annak érdekében, hogy új ötletekkel próbálják felfrissíteni a jelenlegi kínálatot. A két cég elindította a WePC.com weblapot, amelyen a felhasználók saját elképzeléseiket mutathatják be a PC-k felépítését illetően, ez pedig hatalmas lehetőség, hogy egyedi és rendkívül sikeres konfigurációk készülhessenek.

Természetesen arra is szükség van, hogy az innovációkat az eladási mutatók is tükrözzék. Az egyik nagy rivális, az Acer, aki ugyan nem rendelkezik különleges konfigurációkkal, a remek piaci kapcsolatoknak köszönhetően igen hatékonyan felülmúlja az ASUS eladási mutatóit. Az ASUS-nál jelenleg bíznak abban, hogy nem csak az Acer-t sikerül utolérniük, de innovatív termékeikkel akár az Apple-t is felül tudják majd múlni. Ez utóbbi ellen nem elég az innovatív termékek sora, az ASUS-nak a szoftverek és a szolgáltatások piacára is be kellene lépnie, ha sikeres kíván lenni és meg szeretné nyerni a harcot. Nos, ez utóbbi fejtegetés jelenleg elképzelhetetlennek tűnik, de meglátjuk mit hoz a jövő.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward