Az Apple belép a videojáték-piacra?

Az Apple belép a videojáték-piacra?

Az Apple egy ideje jelen van a világpiacon a hordozható multimédiás készülékeivel, amelyek mellesleg rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek, gondoljunk csak az iPod család tagjaira. A nagyvállalat a jelek szerint újabb piaci szegmens felé kacsintgat: ha az értesülések helyesek, akkor az Apple hamarosan beteheti a lábát a videojáték piacra is, mivel komoly lehetőségeket lát a piacban, viszont azt sem érdemes elfelejteni, hogy a szegmens számos olyan gyártót tartalmaz, akik már régóta foglalkoznak különböző hordozható játékgépekkel.

Az Apple számára nagy kihívást jelenthet a piacon való debütálás, hiszen napjainkban a gyártók között eléggé kiélezett verseny figyelhető meg. Az információ források szerint az Apple a videojáték piacon főleg a hagyományos játékosok csoportjait próbálja majd célba venni, a hardcore játékosokra nem fordít majd különösebb figyelmet. A gyártó számára az is nehézséget jelenthet, hogy a Macintosh számítógépekre nem sokan fejlesztenek játékokat, így egy hordozható játékkonzol piacra dobása előtt ezen a helyzeten mindenképpen változtatnia kell a vállalatnak a siker érdekében. Egyes elemzők szerint azzal, ha az Apple piacra dobja saját játékplatformját, majd a játékkészítő vállalatokat is ösztönözni fogja, hogy azok egyre több és több játékot írjanak az újdonsághoz és a Maces rendszerekhez egyaránt.

Galéria megnyitása

Tény viszont az is, hogy a videó játék piacra való belépés egyáltalán nem egyszerű feladat: az elkészített újdonságot nehéz népszerűvé tenni a játékosok és a játékfejlesztő nagyvállalatok körében. Ha az Apple a játékkonzolok piacára akar belépni, akkor a vállalatnak olyan szolgáltatásokat és lehetőségeket kell majd felmutatnia, amelyek a jelenlegi piacon nem érhetőek el a nagy riválisok, azaz a Microsoft, a Nintendo és a Sony kínálatában.

Az Apple tervei egyelőre úgy tűnik, hogy nem a közeljövőben fognak megvalósulni: ha a gyártó rövid időn belül akarná piacra dobni az újdonságokat, akkor azokkal kapcsolatban már egészen biztosan kiszivárogtak volna a különböző információk. A különböző elemzők vélekedése szerint legkorábban is 2010. vagy 2011. körül kerülhet sor az Apple videojáték piacra történő belépésére, egyébként ebben az időszakban várhatóak a következő generációs videó játék konzolok is a korábban már említett gyártók kínálatában.

Az Apple eleinte minden bizonnyal a mobil piacot fogja célba venni, ám ez a szegmens is telített, így ha a vállalat belép, akkor olyan nevekkel kell megküzdenie, mint például a Nokia, a Sony és a Nintendo, akik jelenleg is népszerű és jól fogyó játékplatformokat kínálnak. Egy biztos: az Apple terveinek körvonalai az idő múlásával egészen biztosan kirajzolódnak majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap