Az AMD közbelép Phenom X3 ügyben

Néhány napja már tudható, hogy az AMD Phenom II X3-as processzorainak bizonyos példányainál könnyedén engedélyezhető a letiltott negyedik mag, mindez pedig egyszerűen, az ACC opció "auto" módra állításával vihető véghez az adott alaplap BIOS-ában. Már számos helyen tesztelték a Phenom II X3-as processzorokat és még a nagy alaplapgyártó vállalatok is arra az eredményre jutottak, hogy a 2009. negyedik hetében készült processzoroknál sikeresen alkalmazható a trükk.

Az AMD közbelép Phenom X3 ügyben

Néhány napja már tudható, hogy az AMD Phenom II X3-as processzorainak bizonyos példányainál könnyedén engedélyezhető a letiltott negyedik mag, mindez pedig egyszerűen, az ACC opció "auto" módra állításával vihető véghez a megfelelő alaplap BIOS-ában. Már számos helyen tesztelték a Phenom II X3-as processzorokat, és még a nagy alaplapgyártó vállalatok is arra az eredményre jutottak, hogy a 2009. negyedik hetében készült processzoroknál sikeresen alkalmazható a trükk.

A Hartware.net munkatársai egy Biostar TA790GX A2+ típusjelzéssel ellátott alaplapban egy 2008. 51. hetében gyártott processzorral is sikerrel jártak: a központi egység negyedik magját működésre bírták. Az alaplapgyártó vállalatok és a különböző külföldi weboldalak tesztjei alapján úgy tűnik, hogy a fent említett időkben készült processzorok jó eséllyel négymagosság változtathatóak, de azt, hogy stabilan fognak-e működni, senki sem garantálja.

Az utóbbi napok hírveréseinek köszönhetően a Phenom II X3 processzorok forgalma ugrásszerűen megnőtt. Sokan járhatnak jól a trükkel, ugyanis szerencsés esetben egy 150-170 dolláros processzorból 200 dolláros négymagos egységet varázsolhatnak, ám ez az AMD számára már nem feltétlenül jó üzlet. Egyrészt a vállalatnak jól jön, hogy a Phenom II X3-as processzorok forgalma fellendülőben van, viszont ez a tény negatívan hat a négymagos Phenomok forgalmára, így a gyártó végül is közbelép, hogy rendezze a helyzetet.

A DigiTimes értesülései szerint az AMD arra kérte a nagy alaplapgyártó vállalatokat, hogy mielőbb orvosolják a BIOS "bug-ot", amely lehetővé teszi a Phenom II X3-as processzorok negyedik magjának engedélyezését. A gyártó egy közleményében egyébként érdekes kijelentést tett: "A Phenom II X3-as processzorok által kínált érték önmagáért beszél."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward