Az AMD jelenlegi helyzete a piacon

Az AMD legfrissebb pénzügyi jelentése nemrégiben látott napvilágot, amely szerint a vállalat az elmúlt év negyedik negyedévében 11%-os növekedésre tett szert, tehát a számítástechnikai részleg nyíereséges volt. A vállalat az eredmények láttán abban reménykedik, hogy sikerült némi piaci részesedést elhódítania a nagy rivális Inteltől.

Az AMD jelenlegi helyzete a piacon

Az AMD legfrissebb pénzügyi jelentése nemrégiben látott napvilágot, amely szerint a vállalat az elmúlt év negyedik negyedévében 11%-os növekedésre tett szert, tehát a számítástechnikai részleg nyereséges volt. A vállalat az eredmények láttán abban reménykedik, hogy sikerült némi piaci részesedést elhódítania a nagy rivális Inteltől.

Időközben az IDC felmérése is napvilágot látott, a tények alapján az AMD feltételezése, miszerint a piaci részesedését sikerült növelnie, sajnos téves. A nagyvállalat ugyan 8,5%-kal növelte processzorainak szállítását, ezzel a tavalyi év negyedik negyedévében rekord forgalmat bonyolított, ám ez a részesedés számottevő növeléséhez kevésnek bizonyult.

Az IDC elemzése alapján az AMD 2007. negyedik negyedévében 23,09%-os részesedéssel bírt, ez az érték csökkenést mutat a harmadik negyedéves 23,46%-os értékhez és az egy évvel ezelőtti 25,32%-os részesedéshez képest. Az asztali processzorok piacán a vállalat a harmadik negyedéves 27,46%-os részesedését a negyedik negyedévben 27,73%-ra növelte, de ez az érték a 2006. negyedik negyedévi 29,04%-os értékhez képest még mindig alacsony.

A világ második legnagyobb processzorgyártója a mobil processzorok piacán sem áll túl jól: a vállalat 2006. negyedik negyedévében még 19,38%-os részesedéssel bírt, ám ez az érték 2007. harmadik negyedévére 18,92%-ra, míg 2007. negyedik negyedévére már 17,82%-ra mérséklődött.

A vállalat a szerver piacon valamivel jobban áll: a négymagos Opteronoknak köszönhetően a 2007. harmadik negyedévében mért 13,93%-os részesedés a negyedik negyedév folyamán 14,57%-ra ugrott, tehát ebben a szegmensben növekedést ért el a gyártó. Más kérdés, hogy a 2007. negyedik negyedévében mért adat a 2006. negyedik negyedévében elért 23,24%-os részesedéshez képest szintén csökkenést mutat.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward