Az Abit után a DFI is kiléphet az alaplap piacról?

Azok a kisebb alaplapgyártó vállalatok, amelyek főként a hardcore felhasználókra helyezték a hangsúlyt az elmúlt évek során, hosszú időn át igen nagy népszerűségnek örvendtek a piacon. Ma már ezek közül a gyártók közül az Abit végérvényesen kivonult az alaplap piacról és most úgy tűnik, hogy ebben a tekintetben hamarosan a DFI is követi majd. A SemiAccurate forrásaiból származó információ igen meglepő: az informátorok állítása szerint a DFI hamarosan befejezi alaplapjainak forgalmazását és gyártását. Erre azt hiszem legmerészebb álmaikban is kevesen gondoltak volna.

Az Abit után a DFI is kiléphet az alaplap piacról?

Azok a kisebb alaplapgyártó vállalatok, amelyek főként a hardcore felhasználókra helyezték a hangsúlyt az elmúlt évek során, hosszú időn át igen nagy népszerűségnek örvendtek a piacon. Ma már ezek közül a gyártók közül az Abit végérvényesen kivonult az alaplap piacról és most úgy tűnik, hogy ebben a tekintetben hamarosan a DFI is követi majd. A SemiAccurate forrásaiból származó információ igen meglepő, erre legmerészebb álmaikban is kevesen gondoltak volna.

A hírek szerint a folyamat olyannyira gyors lesz, hogy már a jövő hónapban elkezdődik. A vállalat befejezi a gyártást és raktárkészleteit hagyja kiürülni, majd ezután az ipari számítógépek piacára nyergel át. A lépést a források azzal magyarázzák, hogy a DFI a felsőkategóriás alaplapok szegmensében egy igen kis gyártónak minősül, akinek a kedvezőtlen helyzet miatt meg kellett hoznia ezt a cseppet sem könnyű döntést. A gyártó pont amiatt nem jutott elegendő térhez, mert kis szereplőnek számít a piacon. Joggal gondolhatnánk, hogy a lapkakészlet gyártók felkarolják azt a vállalatot, aki folyamatosan innovatív ötleteivel és termékeivel bombázza a piacot, ám - mint azt a jelenlegi eset is jól példázza - ez most nem így történt.

Amennyiben a DFI januárban tényleg elhagyja a piacot, igen nagy űrt hagy maga után. A gyártó jelenleg ötféle AMD-s és huszonegyféle Inteles alaplappal van jelen a szegmensben, ám ezek közül a Newegg kínálatában például már csak kettő van raktáron.

Korábban, akkor, amikor az Abit alaplappiacról való kilépése már tényként keringett a sajtóban (2008. december 19-én), a gyártónak csak egyetlen egy alaplapja volt jelen a Newegg kínálatában. A gyártó termékei rendkívül hamar eltűntek az üzletek polcairól is. Ez vár a DFI-re is? Nos, jelenleg sajnos minden jel erre mutat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward