Az Abit elhagyhatja az alaplap piacot?

Az Abit a legfrissebb hírek szerint meglehetősen nehéz helyzetben van, így a gyártónak komoly elhatározásokra van szüksége, hogy túlélje a kritikus időszakot. A gyártó, aki az elmúlt idők folyamán a felhasználók rendkívül széles körében vált ismertté a kedvező ár/teljesítmény arányú alaplapjaiaval, úgy néz ki, hogy hamarosan kilép az alaplap piacról, ha a jelenlegi pozícióján és teljesítményén nem tud rövid időn belül javítani.

Az Abit elhagyhatja az alaplap piacot?

Az Abit a legfrissebb hírek szerint meglehetősen nehéz helyzetben van, így a gyártónak komoly elhatározásokra van szüksége, hogy túlélje a kritikus időszakot. A gyártó, aki az elmúlt idők folyamán a felhasználók rendkívül széles körében vált ismertté a kedvező ár/teljesítmény arányú alaplapjaival, úgy néz ki, hogy hamarosan kilép az alaplap piacról, ha a jelenlegi pozícióján és teljesítményén nem tud rövid időn belül javítani.

A DigiTimes információi meglehetősen rossz képet festenek az Abit jelenlegi helyzetéről. Az Abit az elmúlt idők folyamán nem volt képes versenybe szállni a többi másodosztályú alaplapgyártóval és az első osztályú nagyvállalatokkal, mint amilyen az ASUS is. A helyzetet tovább rontja az a tény is, hogy a vállalat szállítási teljesítménye idén rendkívül gyengének mutatkozik: a gyártó a tavalyi év folyamán úgy tervezte, hogy a szállítási mutatókat a 2-3 millió körüli darabszámról 2008-ra egészen 6 millióig növelik.

A DigiTimes forrásai szerint az Abit alaplap üzletágának fennmaradásáról a hamarosan megjelenő P45-ös lapkakészlettel felvértezett termékek dönthetnek.  Amennyiben az Abit P45-ös  újdonságai jól fogynak, akkor a gyártónak még van esélye kilábalni a mostani "gödörből" és egy ideig még jelen lehet az alaplap piacon. Ha az új alaplapok sem húzzák ki a vállalatot a pácból, azaz a mostani termékpalettához hasonlóan gyengén fogynak az újdonságok is, akkor az Abit-nak muszáj lesz felhagynia az alaplapok gyártásával és új termékek után kell néznie, amelyeket az Abit márkanév alatt tovább értékesíthet. Akárhogy is alakul, az Abit hivatalos álláspontja az, hogy az alaplapok fejlesztését és tervezését mindenképpen tovább folytatják.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward