Atom CPU + Nvidia ION = új Mini ITX alaplap

Az Intel Atom processzora manapság nagy népszerűségnek örvend, de a termék az Intel 945GSE lapkakészletével nem igazán nevezhető ütőképesnek, ez főleg multimédiás feladatoknál érezhető. A Point of View mérnökei az átlaggal ellentétben nem a fent említett lapkakészletet, hanem az Nvidia ION platformját vették alapul a legfrissebb Mini ITX alaplapjuk megalkotásakor. A POV mellett természetesen már egyéb vállalatok is bejelentették az Nvidia ION platform támogatását.

Atom CPU + Nvidia ION = új Mini ITX alaplap

Az Intel Atom processzora manapság nagy népszerűségnek örvend, de a termék az Intel 945GSE lapkakészletével nem igazán nevezhető ütőképesnek, és ez főleg multimédiás feladatoknál érezhető. A Point of View mérnökei az átlaggal ellentétben nem a fent említett lapkakészletet, hanem az Nvidia ION platformját vették alapul a legfrissebb Mini ITX alaplapjuk megalkotásakor. A POV mellett természetesen már egyéb vállalatok is bejelentették az Nvidia ION platform támogatását.

A friss termékek egymagos Intel Atom N230-as vagy kétmagos N330-as központi egységgel kerülnek forgalomba (POV/ION230 és POV/ION330), az alaplapok az Nvidia ION platform minden funkciójával fel vannak vértezve. A videó vezérlő szerepét egy GeForce 9300-as megoldás tölti be, amely 16 darab stream processzorral és 450 MHz-es magórajellel bír, miközben maguk a stream egységek 1100 MHz-en ketyegnek. Az alaplap PCI Express x16-os bővítőhellyel is el van látva, így amennyiben nem elégszünk meg az integrált videó vezérlő teljesítményével, akkor egy ütőképesebb videokártyával is helyettesíthetjük azt (bár sok teteje nincs Atom mellett). Az integrált videó vezérlő jóvoltából a Full HD videók gyorsítása is meg van oldva.

Az  Point of View lapja egy Realtek ALC662-es audió vezérlővel van ellátva, amely egy hatcsatornás megoldás. Az alaplapon optikai hangkimenet is található, ez a HTPC-t építő felhasználók számára különösen fontos szempont. Magán a terméken egyébként egyetlen SO-DIMM memóriafoglalat helyezkedik el, ebben 2 GB-nyi notebbook memória helyezhető el. A Mini ITX újdonság négy darab SATA portot, hat USB 2.0-s portot, egy Gigabites Ethernet csatlakozót, valamint DVI/HDMI kimenetet és VGA kimenetet tartalmaz.

A Point of View mini ITX újdonsága hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, az alaplap ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward