Atom alapú otthoni szerver a HP kínálatában

Az Atom processzorok a netbook-okban és az olcsó asztali konfigurációkban kapnak helyet napjainkban, a kis központi egységek nagy népszerűségnek örvendenek a vásárlók körében. A HP legfrissebb terméke is az Intel alacsony fogyasztás mellett üzemelő olcsó processzorára esett: a cég egy olcsó házi szerverkonfigurációt épített a nagy processzorgyártó központi egységének felhasználásával.

Atom alapú otthoni szerver a HP kínálatában

A HP egy olcsó házi szerverkonfigurációt épített, melynek a lelke egy olcsó, alacsony fogyasztású Atom processzor.

A MediaSmart Server LX195-ös típusjelzéssel ellátott újdonság ajánlott végfelhasználói ára 399 dollár. A gép Windows Home Server operációsrendszert futtat és 1,6 GHz-en üzemelő Atom N230-as processzorral bír csak úgy, mint a napjainkban forgalomban lévő olcsó asztali nettop konfigurációk jelentős része. A vállalat 1 GB DDR2-533 MHz-es memóriával, egy 640 GB-os asztali merevlemezzel (7200 RPM), egy Gigabites hálózati adapterrel és négy USB porttal látta el a különleges szerver konfigurációt. Rossz hír azoknak, akik a szerkezetet ütőképes hálózati adattárolóként szeretnék használni, hogy a HP a készülék esetében bővíthetőség szempontjából az egyre inkább terjedő külső, USB-s adattárolókat részesíti előnyben, így SATA RAID opció igénybevételére nincs lehetőség.

A HP ezzel a rendszerrel egy alacsony fogyasztású otthoni szervert kínál a felhasználóknak. A konfiguráció 9,9 x 20,8 x 20,3 cm-es méretekkel bír, ami nagyjából egy szótár méreteinek felel meg. A rendszer pontos fogyasztásával kapcsolatban nincsenek információk, a HP mindössze annyit árult el, hogy Sleep módban 3W-os fogyasztást produkál az újdonság. A működés közbeni fogyasztás sem lehet túl magas: az Atom 230 4W-ot, a WD 640 GB-os Caviar Black merevlemeze pedig 8,3W-ot fogyaszt működés közben

A kis újdonság várható megjelenésével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de a külföldi kollégák szerint már nem kell sokat várni az olcsó otthoni szerver forgalomba kerülésére.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward