Athlon Neo: az Intel már készíti az ellenfelet

Athlon Neo: az Intel már készíti az ellenfelet

Az AMD legfrissebb processzoráról, az Athlon Neo-ról nemrégiben írtunk, de most úgy tűnik, hogy az újdonság hamarosan riválist kap, méghozzá az Intel-től. A CNET News munkatársai a CES folyamán Inteles forrásokra hivatkozva azt állítják, hogy a gyártó hamarosan egy Core mikro-architektúrára épülő, olcsó központi egységgel jelentkezik a piacon, amely főként az ultra vékony noteszgépekben tűnhet fel, még az idei év folyamán.

A jövőben megjelenő újdonság a Core architektúra átalakított verziójára fog alapulni, egészen pontosan a napjainkban is forgalomban lévő ultra alacsony feszültséggel üzemelő Core 2-es processzorok módosított változata lesz. A CNet információi szerint a chip mindössze 22 x 22 mm-es tokozással bír majd, azaz rendkívül pici lesz. Csak úgy, mint az Athlon Neo, az Intel friss terméke is az alig egy hüvelykes vastagsággal bíró noteszgépekben tűnik majd fel, ezek a modellek pedig a 700 és 900 dollár közötti árkategóriában foglalhatnak helyet. Pontosan onnantól indulnak az újdonságok, ahol az Atom processzorok ereje már kevésnek bizonyul. Az új processzorok ugyan magasabb teljesítményt garantálnak majd, mint az Atom megoldások, de azoknál várhatóan komolyabb étvággyal fognak rendelkezni.

Érdekesség, hogy az Athlon Neo a múlt hét folyamán mutatkozott be. A processzor első, egymagos verziói 1,6 GHz-es órajelen üzemelnek, fogyasztásuk 15W, a CPU tokozása pedig 27 x 27 mm-es. A HP már fel is használta az AMD legfrissebb központi egységét, így megszülethetett a dv2-es 12,1 hüvelykes netbook, amely 699 dolláros áráért cserébe Mobility Radeon HD 3410-es videó vezérlőt és Windows Vista operációsrendszert kínál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward