Athlon CPU-k beágyazott rendszerekhez

Az AMD újabb három processzorral bővíti termékpalettáját, amelyeket kifejezetten beágyazott rendszerekben történő alkalmzásra fejlesztettek ki. Az újdonságok rendkívül alacsony fogyasztással rendelkeznek, a beágyazott rendszerek piacán talán ez az egyik legfontosabbnak mondható tulajdonság. Az új processzorok közül az Athlon 64 3100+ 25W-os TDP-vel, az Athlon 64 2600+ 15W-os TDP-vel, míg az Athlon 64 2000+-os modell mindössze 8W-os fogyasztással büszkélkedik.

Athlon CPU-k beágyazott rendszerekhez

Az AMD újabb három processzorral bővíti termékpalettáját, amelyeket kifejezetten beágyazott rendszerekben történő alkalmazásra fejlesztettek ki. Az újdonságok rendkívül alacsony fogyasztással rendelkeznek, a beágyazott rendszerek piacán talán ez az egyik legfontosabbnak mondható tulajdonság. Az új processzorok közül az Athlon 64 3100+ 25W-os TDP-vel, az Athlon 64 2600+ 15W-os TDP-vel, míg az Athlon 64 2000+-os modell mindössze 8W-os fogyasztással büszkélkedik.

A jövevények Socket AM2-es tokozással rendelkeznek, így passzolnak az AM2-es foglalatú asztali alaplapokhoz is. A gyártó a chipeket felvértezte ECC támogatással is, ebből is látható, hogy a processzorok főként az üzleti és ipari piaci szegmenseket, valamint a telekommunikációs piacot célozzák meg. A rendkívül alacsony fogyasztással működő processzorok ideálisak lehetnek olyan környezetben, ahol 24/7 módban, tehát a hét minden napján 24 órában üzemelnek a gépek, ugyanis itt rendkívül sokat számít az alacsony fogyasztás.

Az AMD új, alacsony fogyasztással bíró processzorai a jelenlegi információk szerint az idei év negyedik negyedévében kerülnek kereskedelmi forgalomba. Az új processzorok várható áraival kapcsolatban nem szolgált információkkal az AMD. A vállalat a négymagos Opteron processzoraival és a Bobcat maggal a beágyazott alkalmazások piacán is indulni kíván.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward