Átdolgozott processzorhűtő a Noctua-tól is

Az osztrák processzor- és rendszerhűtő specialista, a Noctua szakemberei ismét egy friss processzorhűtővel jelentkeznek a piacon, amely tulajdonképpen inkább egy frissített megoldásnak minősül, ugyanis a termék nem más, mint a 2008 májusában bemutatott NH-C12P processzorhűtő némileg átalakított változata.

Átdolgozott processzorhűtő a Noctua-tól is

Az osztrák processzor- és rendszerhűtő specialista, a Noctua szakemberei ismét egy friss processzorhűtővel jelentkeznek a piacon, amely tulajdonképpen nem más, mint a 2008 májusában bemutatott NH-C12P némileg átalakított változata.

Az NH-C12P SE14-es típusjelzéssel ellátott újdonság 114 x 140 x 152 mm-es méretekkel rendelkezik súlya pedig 730 gramm, ami a szokványos processzorhűtők értékeihez képest kissé magasnak tűnik. A réz talpazattal büszkélkedő hűtő összesen hat darab ugyancsak rézből készült heat pipe-pal rendelkezik, amelyek hatékonyan juttatják el a hőt a processzortól a hűtő lamelláiig. A Noctua mérnökei a megszokott 120 mm-es NF-P12-es ventilátor helyett egy 140 mm-es átmérőjű légkeverőt helyeztek el a hűtőn: a ventilátor percenkénti 1200-as fordulatszámon pörög és üzemi zajszintje rendkívül alacsony, alig 20 dB(A).

A Noctua NT-H1-es hővezető pasztát is mellékel az újdonsághoz annak érdekében, hogy a processzor felülete és a hűtő talpazata között a lehető leghatékonyabb módon történjen a hőátadás, ami pozitív hatást gyakorol a hűtés teljesítményére. A termék a SecuFirm2-es rögzítő mechanizmust hordozza magán, így LGA-775/1156/1366-os, valamint AMD AM2/AM2+/AM3-as processzorokhoz egyaránt zökkenőmentesen használható.

A gyártó hat év garanciát vállal az NH-C12P SE14-es modellre, amely hamarosan elérhető lesz az üzletek polcain. A hűtőért Európában 60 eurót, míg az Amerikai Egyesült Államok területén 70 dollárt kérnek majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward