Átalakult az OCZ PCI Express-es SSD-je

Az OCZ Z-Drive névre keresztelt SSD meghajtójáról, amely PCI Express slotba illeszkedik és méretét tekintve egy felsőkategóriás videokártyára hajaz, már korábban olvashattunk. A meghajtó csak rövid ideig volt jelen a piacon, ugyanis a vállalat minden különösebb bejelentés nélkül szüneteltette a termék értékesítését, amely mögött valószínűleg technikai problémák álltak.

Átalakult az OCZ PCI Express-es SSD-je

Az OCZ Z-Drive névre keresztelt SSD meghajtójáról, amely PCI Express slotba illeszkedik és méretét tekintve egy felsőkategóriás videokártyára hajaz, már korábban olvashattunk. A meghajtó csak rövid ideig volt jelen a piacon, ugyanis a vállalat minden különösebb bejelentés nélkül szüneteltette a termék értékesítését, amely mögött valószínűleg technikai problémák álltak. A korábbi, egyesek által prototípus-szerűnek nevezett meghajtó után most itt a friss verzió.

Így vagy úgy, az OCZ most a Z-Drive kissé átdolgozott változatával jelentkezik, amely az előző generációs megoldáshoz képest külsőleg számos módosításon esett át, a belső átalakításokkal kapcsolatban pedig igen szűkszavúak a források, már ha beszélhetünk egyáltalán ilyesmiről. Az OCZ Z-Drive egyébként PCI Express x4-es csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez és MLC NAND Flash chipekből épül fel. A termék az előző generációs megoldáshoz képest néhány négyzetmilliméterrel kisebb lett. Jelenleg 250 GB-os, 500 GB-os és 1 TB-os modellek készülnek, amelyek mindegyikén 256 MB-nyi gyorsítótár foglal helyet. A maximális olvasási sebesség 878 MB/s-os, míg a maximális írási sebesség 781 MB/s-os értéket képvisel, ami félelmetesen magasnak mondható.

A kártya hátulján egy Molex tápcsatlakozó is elhelyezkedik, erre a termék stabil működésének érdekében van szükség. Maga az újdonság egyébként 900000 órán át képes meghibásodás nélkül üzemelni. A termékre a vállalat 2 év garanciát ad, az újdonságot teljesítményigényes tervezőknek való konfigurációkba , illetve high-end játékgépekbe szánják. Az újdonságból a 250 GB-os modell korábban 1400 euróba került, míg az 1 TB-os csúcsmodellért 3400 eurót kértek el. A friss revízió tagjainak árazásával kapcsolatban még nem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward