Asztali merevlemez méretű SSD-k az OCZ-től

Az OCZ mérnökei folyamatosan dolgoznak a vállalat SSD kínálatának fejlesztésén: nemrégiben a már meglévő termékekhez adtak ki új firmware-t, amelynek köszönhetően a meghajtók teljesítménye a szoftveres optimalizáció jóvoltából pozitív irányba változott. A mérnökök most a Colossus névre keresztelt 3,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtó családdal készültek el, amelyekkel a vállalat az asztali gépek tulajdonosait próbálja majd megcélozni. A friss termékek nagy adattároló kapacitást és magas írási-, illetve olvasási sebességeket kínálnak.

Asztali merevlemez méretű SSD-k az OCZ-től

Az OCZ mérnökei folyamatosan dolgoznak a vállalat SSD kínálatának fejlesztésén: nemrégiben a már meglévő termékekhez adtak ki új firmware-t, amelynek köszönhetően a meghajtók teljesítménye a szoftveres optimalizáció jóvoltából pozitív irányba változott. A cégnél most a Colossus névre keresztelt 3,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtó családdal készültek el, amelyekkel a vállalat az asztali gépek tulajdonosait próbálja majd megcélozni. A friss termékek nagy adattároló kapacitást és magas írási-, illetve olvasási sebességeket kínálnak.

Galéria megnyitása

A Colossus családról nagyjából hat hónappal ezelőtt jelentek meg az első pletykák, ám most végre hivatalosan is hódító útjukra indulhattak a termékek. A gyártó négyféle adattároló kapacitással dobja piacra új meghajtóit: a kínálatban 120 GB-os, 250 GB-os, 500 GB-os és 1 TB-os változatokat találunk, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és főleg pénztárcájának legmegfelelőbb választásnak minősülő meghajtót. A 3,5 hüvelykes formátumú SSD-k rögzítéséhez nincs szükség külön rögzítő keret vásárlására, mint 2,5 hüvelykes társaiknál. A friss adattárolók belső RAID kapcsolattal üzemelnek, azaz az újdonságok belsejében két, egyforma adattároló kapacitással rendelkező egység foglal helyet.

Galéria megnyitása

A meghajtók két darab vezérlőegységgel büszkélkednek, 128 MB-nyi gyorsítótárat tartalmaznak és SATA 3 Gbps-os csatolófelület segítségével kapcsolódnak a rendszerhez, mint szinte az összes többi napjainkban kapható merevlemez. A gyártó állítása szerint az új meghajtók 1,5 millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül működni, ami átlagfelhasználói szemmel több, mint elegendő. A Colossus meghajtók mindegyike MLC típusú NAND Flash memóriachipeket tartalmaz.

Galéria megnyitása

A meghajtók olvasási- és írási sebességei a fenti táblázatból olvashatóak ki. A gyártó termékei rövidesen forgalomba kerülnek, a legkisebb, azaz 120 GB-os meghajtóért pedig 300 dollárt kér el a vállalat.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap