Asztali Intel Atom proceszor 29 dollárért?

Az Intel rendkívül agresszív árstratégiát fog alkalmazni a hamarosan megjelenő Atom processzorok egyes modelljeinél, hogy ezzel a vállalat bebiztosítsa piaci részesedését a belépő szintű asztali gépek piacán. Ha hihetünk az értesüléseknek, akkor a Diamondville Atom 230-as újdonság ára 29 dollár körül fog elhelyezkedni, persze csak 1000 darabos rendelés esetén.

Asztali Intel Atom proceszor 29 dollárért?

Az Intel rendkívül agresszív árstratégiát fog alkalmazni a hamarosan megjelenő Atom processzorok egyes modelljeinél, hogy ezzel a vállalat bebiztosítsa piaci részesedését a belépő szintű asztali gépek piacán. Ha hihetünk az értesüléseknek, akkor a következő negyedévben megjelenő Diamondville Atom 230-as újdonság ára 29 dollár körül fog elhelyezkedni, persze csak 1000 darabos rendelés esetén.

Az Intel Atom processzorai között Silverthorne és Diamondville processzorok lesznek jelen, mindkét család tagjai azonos architektúrára épülnek. A Silverthornre processzorok főleg kézi- és hordozható számítógépekben kapnak majd helyet, míg a Diamondville egységek az olcsó asztali konfigurációk részét fogják képezni. Az ASUS tervei között is szerepel az Atom 230-as modell alkalmazása: a gyártó az újdonságot az Eee PC asztali változatában, az E-DT-ben kívánja majd használni. Az E-DT konfiguráció várhatóan májusban vagy júniusban debütál, a termék ára 199 dollár körül fog elhelyezkedni. Május folyamán az új,  8.9 hüvelykes kijelzővel felvértezett Eee PC-ben is Atom processzor dobog majd.

A korábbi hírek szerint az  Intel Diamondville alapú Atom N270-es processzora 44 dolláros áron kerül majd forgalomba, ám az egység az Atom 230-as modellel ellentétben notebook konfigurációkban kap helyet. Az N720-es modell tulajdonképpen az Intel Basic Mobile Platform alapját fogja képezni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward