ASUS vs. Gigabyte: hatalmas vita az EPU körül

ASUS vs. Gigabyte: hatalmas vita az EPU körül

Az Asus és a Gigabyte között az elmúlt napok folyamán hatalmas csata alakult ki, ugyanis a Gigabyte Taipei-ben, újságírók előtt azt nyilatkozta, hogy az Asus az EPU-val felvértezett alaplapjainak energiatakarékosságával és fejlett energiagazdálkodásával kapcsolatban nem mond igazat. Az Asus erre mindössze annyit válaszolt, hogy a Gigabyte kijelentése hazugság és szankciókkal fenyegette meg a Gigabyte-ot és mindazokat a weboldalakat, akik a valótlan információk forrásául szolgáltak.

A Gigabyte a már említett, Taipei-ben megrendezett konferenciát használta fel arra, hogy ismertesse az újságírókkal az eredményeket, amelyeket különböző hardveres oldalak mértek az Asus EPU (Energy Processing Unit) egységével kapcsolatban. A gyártó állítása szerint az Asus akár 80%-os energia megtakarítást ígér az EPU használatakor, a Gigabyte szerint ez az érték 59% körül helyezkedik el. A Gigabyte szerint az EPU mindössze egy marketingfogás az Asus-nál, ugyanis a gyártó az EPU-val felvértezett lapjai esetében nem változtat az alaplapok dizájnján, firmware-én és csomagolásán - állítja a Gigabyte. A Gigabyte azt is hozzátette, hogy véleményük szerint az EPU nem egy hardveres, hanem egy kizárólag szoftveres megoldás.

Az Asus ezen kijelentésekre válaszként kiadott egy nyilatkozatot, amelyben cáfolja az állításokat, majd kiadott még egy közleményt, amelyben jogi intézkedéseket helyez kilátásba. Az Asus véleménye szerint "a P5Q sorozatú alaplapjai az EPU legújabb verzióját tartalmazzák, amely egy hardveres megoldás, és amely valós időben képes érzékelni a rendszer terheltségét, így valós időben szabályozza az energiaellátást, aminek köszönhetően energia megtakarítást tesz lehetővé a rendszer számára."

Az Asus második közleménye:

[italic]"Felkeltette a figyelmünket, hogy az egyik tajvani alaplapgyártó nagyvállalat hamis kijelentéseket tett az Asus alaplapokkal kapcsolatban. Ezek a valótlan kijelentések a médián és a technológiai csatornákon keresztül kezdtek el terjedni. Az Asus tisztázni szeretné a helyzetet, hogy így megakadályozza a további félreértések kialakulását.

A vizsgálatok után kiderült, hogy a kérdéses tajvani gyártó a helyi és a nemzetközi média segítségével szándékosan terjesztette az információt, amely meggyőződésünk szerint valótlan, és minden alapot nélkülöz. Ez a hiteltelen információ nem csak hatalmas károkat okoz az Asus-nak, de a vállalat vásárlóit is félrevezeti.

Az Asus fenntartja a jogot, hogy jogi eljárást indítson bármilyen személy, szervezet vagy vállalat ellen, amely hasonló pletykákat talál ki és terjeszt."

[/italic]A két gyártó közötti harc meglehetősen érdekes, ám az Asus legutóbbi közleményével szinte egészen biztosan nem ér véget a küzdelem, ugyanis a Gigabyte valószínűleg nem hagyja ennyiben a dolgot, mivel az Asus a gyártó egyik legfőbb riválisának számít. Az, hogy a Gigabyte kijelentéseinek milyen következményei lesznek, hamarosan kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward