ASUS Trinity 3 darab RV670-es GPU-val

ASUS Trinity 3 darab RV670-es GPU-val

Manapság a két GPU-val felvértezett kártyák nem számítanak túlságosan szokatlannak, gondoljunk csak az AMD két darab RV670-es maggal rendelkező Radeon HD 3870 X2-esére, vagy az Nvidia nemrégiben megjelent GeForce 9800 GX2-esére, amelyen két darab G92-es GPU teljesít szolgálatot. Úgy látszik, hogy egyeseknek már a két GPU-val felvértezett kártya sem bizonyul elegendőnek: az ASUS elkészítette az első 3 GPU-val felvértezett videokártya szörnyeteget, amelyen három darab mobil RV670-es grafikus processzor foglal helyet.

A két slotot foglaló kártya EAH 3850 Trinity névre hallgat, az újdonságon található három darab GPU CrossfireX módban próbál együttműködni. A háromutas Crossfire támogatással ellátott videokártya különleges hűtést kapott: az egységen alumínium hűtőbordák, rézből készült hőcsövek és egy zárt vízhűtő rendszer található. A három darab 55nm-es GPU egyenként 256 bites memória interfész segítségével kapcsolódik a saját dedikált memóriáihoz. A kártyán egyetlen darab 8-tűs PCI Express tápcsatlakozó található, az újdonság összesen négy darab DVI monitorkimenettel büszkélkedik.

Az ASUS EAH3850 Trinity-jének pontos órajeleivel kapcsolatban egyelőre sajnos nincsenek információk, sőt, a kártya várható megjelenésével és árával kapcsolatban sem szolgált részletekkel az ASUS. Egy biztos: érdekes a koncepció, már csak az a kérdés, hogy milyen teljesítményt tud felmutatni a nem mindennapi háromutas Crossfire rendszer.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward