ASUS Snapdragon Eee PC: projekt felfüggesztve

Az ASUS standján az idei év júniusában megrendezett Computex alkalmával számos érdekes terméket láthattunk, köztük egy különleges, Eee PC sorozatba illeszkedő netbookot is, amely a Snapdragon névre keresztelt alacsny fogyasztású processzorra alapozott. A gyártó az újdonsággal kapcsolatban az elmúlt hetek során meggondolta magát: a termék fejlesztése alacsonyabb prioritást kapott, sőt, egyes hírek szerint szünetel, ugyanis a vállalat egyelőre nem biztos abban, hogy érdemes egy ilyen rendszert piacra dobni, amelynek finoman szólva is bizonytalan a fogadtatása.

ASUS Snapdragon Eee PC: projekt felfüggesztve

Az ASUS standján az idei év júniusában megrendezett Computex alkalmával számos érdekes terméket láthattunk, köztük egy különleges, Eee PC sorozatba illeszkedő netbookot is, amely a Snapdragon névre keresztelt alacsony fogyasztású SoC-ra alapozott (a benne lévő ARM processzor hasonlít a Cortex A8-ra). A gyártó az újdonsággal kapcsolatban az elmúlt hetek során meggondolta magát: a termék fejlesztése alacsonyabb prioritást kapott, sőt, egyes hírek szerint szünetel, ugyanis a vállalat egyelőre nem biztos abban, hogy érdemes egy ilyen rendszert piacra dobni, amelynek finoman szólva is bizonytalan a fogadtatása.

Bemutató a Computex-en

Az eredetileg a netbook piacra szánt újdonságon a Computex-en tartott bemutató alkalmával Android operációsrendszer futott. A termék tulajdonképpen inkább smartbooknak minősíthető, mint netbooknak, ennek megfelelően olcsóbb is lenne azoknál. Az Android operációs rendszert használó okostelefonok népszerűek a piacon, ám a smartbookok, amelyek szintén az említett szoftverrel rendelkeznek majd, egyelőre kétséges, hogy sikeresek lehetnek-e.

Az ASUS mérnökei egyelőre kivárásra játszanak és mindenképpen fel szeretnék mérni, hogy milyen a smartbookok fogadtatása, mielőtt saját megoldásaikat piacra dobnák. A vállalat addig a netbook szegmensben tevékenykedik, ahol az Eee PC sorozatú nettopok és netbookok hatalmas népszerűségnek örvendenek, ám ha a smartbookok piacán is lát lehetőségeket a vállalat, akkor leporolják a korábbi terveket és piacra dobják Snapdragon alapú megoldásaikat. A stratégia nem rossz, de hogy mit hoz a jövő, az majd kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward