ASUS Royal Knight: univerzális CPU hűtő

ASUS Royal Knight: univerzális CPU hűtő

Az ASUS a Silent Knight II-es, teljes egészében rézből készült processzorhűtő alkalmatosságának népszerűségén felbuzdulva újabb felsőkategóriás, univerzális processzorhűtőt dobott piacra. Az újdonság ASUS Royal Knight néven kerül majd a boltok polcaira. A termék rendkívül hatékonyan hűti a processzorokat csak úgy, mint a korábban említett elődje, így várhatóan hasonlóan népszerű lesz a felhasználók körében, mint a Silent Knight II.

Az újdonság különleges dizájnjával egyből felkelti az érdeklődést: a hűtőalkalmatosság összesen hat darab, rézből készült hőcső segítségével vezeti el a processzor által termelt hőt a szintén rézből készült hűtőbordákhoz. A Royal Knight 131 mm x 140 mm x 138 mm-es méretekkel rendelkezik, az egység súlya 790 gramm. A hatékony hűtés érdekében a gyártó egy 120 mm x 120 mm x 25 mm-es LED-es ventilátort helyezett el a processzorhűtőn, a ventilátor PWM szabályzás segítségével 800 és 1300 RPM között változtatja fordulatszámát az aktuális processzorhőmérséklet, illetve terhelés függvényében. A ventilátor 22 dB-es zajszint mellett üzemel.

Az újdonság pontos hűtőteljesítményével kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de a gyártó állítása szerint a termék használatával rendkívül hatékonyan tuningolhatóak a különböző processzorok. A hűtőalkalmatosság dizájnját egyébként rendkívül jól feldobják a különböző brit motívumok, amelyek szinte vonzzák a tekintetet.

Az ASUS újdonsága Intel LGA-775-ös, valamint AMD Socket AM2-es, AM2+-os és Socket 1207-es processzorfoglalatokhoz egyaránt tökéletesen alkalmazható. A Royal Knight hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is, ám a gyártó a termék ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nem szolgált információkkal.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward