ASUS P5E64 WS: új X38-as alaplap

Az ASUS egy új, X38-as chipszetre épülő alaplappal bővítette kínálatát: a gyártó a P5E64 WS Professional-lel kifejezetten a professzionális pc-s piacot veszi célba. Az újdonság több említésre méltó jó tulajdonsággal rendelkezik: az első és legfontosabb talán az, hogy a deszka négy darab PCIe 2.0 x 16-os portot tartalmaz, így azok számára jó választás lehet a termék, akik több, mint négy monitorral dolgoznak egyszerre. Az alaplap természetesen támogatja a négyutas Crossfire-X technológiát is.

ASUS P5E64 WS: új X38-as alaplap

Az ASUS egy új, X38-as chipszetre épülő alaplappal bővítette kínálatát: a gyártó a P5E64 WS Professional-lel kifejezetten a professzionális pc-s piacot veszi célba. Az újdonság több említésre méltó jó tulajdonsággal rendelkezik: az első és legfontosabb talán az, hogy a deszka négy darab PCIe 2.0 x 16-os portot tartalmaz, így azok számára jó választás lehet a termék, akik több, mint négy monitorral dolgoznak egyszerre. Az alaplap természetesen támogatja a négyutas Crossfire-X technológiát is.

A P564 WS rendelkezik PCI Express switch-csel, így a 32 darab sávot képes négyfelé osztani a PCI E foglalatok között, így a négy PCIE x16-os slot 8x-os módban képes együttműködni. Az alaplapon találunk még egy PCIe x4-es slotot is, amely nem rendelkezik a 2.0-ás szabvány támogatásával, ezen kívül még két darab PCI slottal is fel van vértezve az újdonság. A különlegességek sora még nem ért véget, ugyanis a gyártó egy ún. G.P. Diagnosis kártyával is ellátta az egységet, ez a kártya egy bekapcsoló gombot, egy reset gombot, valamint két darab hétszegmenses kijelzőt tartalmaz,a  kiegészítő az alaplap bal alsó sarkánál található csatlakozóba illeszkedik.

Az alaplap DDR3-1800 MHz-es memóriák fogadására is képes, ám ehhez némi tuningra van szükség. A edszka 4 darab memóriafoglalatot tartalmaz. A hűtésről egy hatékony heat pipe rendszer gondoskodik. Az ASUS a P5E64 WS Professional-t felvértezte az EPU chippel is, ez az egység fejlett energiagazdálkodást alkalmaz, így alacsony terhelésnél, illetve idle módban növeli az energiafelhasználás hatékonyságát, így energiát spórol.

A termék ezeken kívül 12 darab USB 2.0-ás portot, egy optikai kimenettel is rendelkező nyolccsatornás HD audió vezérlőt, valamint két gigabites ethernet portot tartalmaz. Az újdonság várható árával kapcsolatban nem szolgált információkkal az ASUS.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward