ASUS P5E3 Deluxe X38-as chipszettel

Az X38-as chipszet debütálásáig már nincs sok hátra, ezt jelzi az is, hogy a Hot Hardware munkatársainak sikerült szert tenniük az első X38-as chipszettel felvértezett alaplapra, amely nem más, mint az ASUS P5E3 Deluxe WiFi AP Edition. Az alaplap egy igazán különleges példány, hiszen számos újdonsággal vértezte fel a gyártó, amelyek mind hasznosak lehetnek a felhasználók számára.

ASUS P5E3 Deluxe X38-as chipszettel

Az X38-as chipszet debütálásáig már nincs sok hátra, ezt jelzi az is, hogy a Hot Hardver munkatársainak sikerült szert tenniük az első X38-as chipszettel felvértezett alaplapra, amely nem más, mint az ASUS P5E3 Deluxe WiFi AP Edition. Az alaplap egy igazán különleges példány, hiszen számos újdonsággal vértezte fel a gyártó, amelyek mind hasznosak lehetnek a felhasználók számára.

Az alaplap támogatja a 45 nm-es csíkszélességgel rendelkező Penryn processzorokat, ezeknek az egységeknek a megjelenésére már szintén nem kell túl sokat várni. Az ASUS újdonsága az Intel X38-as chipszetére épül, a déli híd szerepét egy ICH9R lapka tölti be. Az alaplap rendszerbusz sebessége 800 MHz-től egészen 1600 MHz-ig terjedhet, az újdonság 4 memóriafoglalatában összesen 8 GB mennyiségben helyezhetünk el DDR3-1333 MHz-es modulokat.

A P5E3 Deluxe WiFi AP Edition 3 darab PCIE x16-os csatolóval büszkélkedik, a kék csatlakozók x16-os módban, a fekete slot PCIE x4-es vagy x1-es sebességgel képes üzemelni. Ezen kívül találunk még 2 darab PCIE x1-es, 2 darab hagyományos PCI és 6 darab SATA 2-es portot. A csatlakozók közül nem hiányozhat a két gigabites ethernet csatoló sem, különlegességként az alaplap WiFi adaptert is tartalmaz, amely már az új, 802.11n szabványt alkalmazza. Az ASUS újdonságán nyolccsatornás HD audió vezérlő is található, amelynek típusa ADI1988.

További különlegesség, hogy a gyártó az alaplapot felszerelte ún. EPU chippel, amely a fejlett energiagazdálkodásról gondoskodik. A chip segítségével alapjáraton 58% energiát takaríthatunk meg, alacsony terhelésnél ez az érték 7%. A P5E3 Deluxe lehetőséget nyújt arra is, hogy a Windows bootolása nélkül internetezzünk, illetve használjuk a Skype rendszerét az ExpressGate technológia segítségével. Az Express Gate rendszerrel emellett még a BIOS beállításait is módosíthatjuk és még sok minden mást is.

Az alaplap pontos, hivatalos megjelenésének dátuma egyelőre nem ismert, mint ahogy az árával kapcsolatban sincsenek információk.

További képek az alaplapról: Hothardwer.com - ASUS P5E3 Deluxe WiFi AP Edition

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward