ASUS: multimédiás termékek a Computex-ről

Az idei Computex ugyan már véget ért, ám még akad néhány olyan érdekesség, amelyekről érdemes beszámolni. Az ASUS a show keretein belül számos terméket mutatott be, most kifejezetten a multimédiás és szórakoztatóelektronikai kínálatba tartozó termékeket vesszük szemügyre, amelyekről eddig még nem esett szó.

ASUS: multimédiás termékek a Computex-ről

Az idei Computex ugyan már véget ért, ám még akad néhány olyan érdekesség, amelyekről érdemes beszámolni. Az ASUS a show keretein belül számos terméket mutatott be, most kifejezetten a multimédiás és szórakoztatóelektronikai kínálatba tartozó termékeket vesszük szemügyre, amelyekről eddig még nem esett szó.

A gyártó új, ultra vékony LCD monitorokkal jelentkezik hamarosan a piacon, amelyek az LS és az MS termékcsaládban kaphatnak helyet. A Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles natív felbontás, a 2 ms-os válaszidő és az 50000:1 dinamikus kontrasztaránnyal büszkélkedő termékek nem csak specifikációikat, hanem megjelenésüket tekintve sem mindennapiak. Az Ergo-Fit technológia jóvoltából a termékek könnyedén dönthetőek és beállíthatóak, a Green Power technológiának köszönhetően pedig energiatakarékos működést is kínálnak. Az LS sorozatban az LS241H, míg az MS családban az MS246, MS236, MS227, MS226 és az MS 202-es modellek kapnak helyet. A felsoroltak közül az LS241H különlegessége, hogy egy érdekes, hangerőszabályzóra hasonlító kis gombot tartalmaz, amelynek segítségével könnyedén elérhető a menü és annak minden funkciója.

Az LCD monitorok mellett egy monitor + tv kombó is bemutatkozott: a termék a 24TE1-es típusjelzést viseli. Az újdonság képes az analóg Pal/SECAM és a digitális DVB-T televízió adások vételére, ezen kívül számos multimédiás csatlakozóval is el van látva, így tulajdonképpen úgy használhatjuk, mint egy hagyományos televíziót. A FULL HD támogatással ellátott terméken két darab HDMI bemenet foglal helyet, a hangzásról pedig két darab 7W-os, Virtual Surround Sound támogatással is ellátott hangszóró gondoskodik.

Az ASUS a kiállítás alkalmával a forradalmian új, Wireless HDMI technológiára épülő termékeket is bemutatott. A Wireless HDMI csomag BR-HD3-as kódnévre hallgat, segítségével vezeték nélkül vihetjük át a HDMI jeleket az egyes készülékek között, akár több szoba távolságból is. A rendszer könnyedén oldja meg a feladatot: a videó jeleket JPEG2000-es tömörítéssel küldi át 802.11n szabványú vezeték nélküli kapcsolat segítségével, ezzel egy időben pedig az audió jeleket is továbbítja. A rendszer hang- és képminősége a gyártó szerint összehasonlítható a hagyományos, HDMI kábellel elérhető hang- és képminőséggel. A termék segítségével a nappaliban található TV-re könnyedén, vezeték nélkül továbbíthatóak a multimédiás tartalmak a másik szobában elhelyezett számítógépről is. A rendszer természetesen HDCP támogatással is bír.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban, az ASUS-nál a mobil HD Videó néző felhasználókra is gondoltak. A vállalat egy vékony külső Blu-ray optikai meghajtót is bemutatott, amelynek segítségével az arra alkalmas noteszgépen zökkenőmentesen nézhetünk Blu-ray filmeket menet közben. A TTHD (True Theather HD) támogatással ellátott rendszer 480-1080p felbontás között képes dolgozni. A termék egyetlen USB portot használ a működéshez, nem szükséges hozzá külön tápadapter, így a használat kényelmes. A tetszetős kis külső Blu-ray meghajtó már számos díjat is nyert, így a jövőben egészen biztosan jó választás lesz, ha megjelenik a piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward