ASUS mini-ITX alaplap az Atom erejével

ASUS mini-ITX alaplap az Atom erejével

A DIY (Do It Yourself, azaz Csináld Magad) piacon egyre több olyan termék van, amely felkeltheti a felhasználók érdeklődését. Számos gyártó jelentett már be integrált Atom processzorral felszerelt alaplapokat, amelyek köré a felhasználók maguk építhetnek rendszert, azaz maguk választhatják ki a memória modulokat, a merevlemezt vagy az optikai meghajtót. Úgy tűnik, ezekre a termékekre van igény, ugyanis most az ASUS is beállt a sorba és elkészítette saját megoldását DIY fronton, amely AT3GC-I típusjelzéssel büszkélkedik.

Az integrált Atom processzorok közül talán az Atom 330-as modell mondható a legjobb választásnak, a maga két magjával, főleg ha ez a központi egység egy Nvidia ION rendszer társaságában foglal helyet az adott nyomtatott áramköri lapon. Ilyen megoldásokat korábban már láthattunk, az ASUS mérnökei azonban nem ebbe az irányba indultak el. A friss, mini-ITX formátumra épülő alaplap a klasszikus Intel 945 GSE + ICH7 lapkakészlet „kombóra” épül, amivel manapság a nettopok és a netbookok többségében is találkozhatunk. Pozitívum, hogy az ASUS alaplapján már nem a megszokott egymagos Atom N270-es, hanem az ütőképesebb, kétmagos Atom 330-as processzor foglal helyet. Az 1,6 GHz-en üzemelő processzor mellé egyetlen memória foglalatba pakolhatunk DDR2-es memória modult, amely 533 Mz-es órajelen fog üzemelni. A megjelenítésről a jól ismert Intel GMA 950-es videó vezérlő gondoskodik. Az alaplapon kettő darab SATA 3 Gbps-os port, egy Gigabites Ethernet csatlakozó, valamint 5.1-es integrált audió vezérlő foglal helyet.

Videó kimenetek tekintetében nem túl rózsás a helyzet: mindössze egyetlen D-Sub csatlakozó áll rendelkezésre. Az ASUS az újdonságot várhatóan a Computex alkalmával mutatja majd be hivatalosan, a termék megjelenésével és ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban is ekkor érkezhetnek majd hírek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward