ASUS Maximus III Gene: P55-ös Micro-ATX lap

Az ASUS RoG, azaz Republic Of Gamers sorozatába tartozó alaplapjai általában igazán különleges termékeknek mondhatóak, gondoljunk csak a népszerű Maximus Formula családra, amelynek legfrissebb tagjáról, a Maximus III Formula modellről korábban már beszámoltunk. A legfrissebb Maximus sorozatú termék egy Micro-ATX formátumú alaplap, ami a Maximus III Gene nevet viseli.

ASUS Maximus III Gene: P55-ös Micro-ATX lap

Az ASUS RoG, azaz Republic Of Gamers sorozatába tartozó alaplapjai általában igazán különleges termékeknek mondhatóak, gondoljunk csak a népszerű Maximus Formula családra, amelynek legfrissebb tagjáról, a Maximus III Formula modellről korábban már beszámoltunk. A legfrissebb Maximus sorozatú megoldás egy Micro-ATX formátumú alaplap, ami a Maximus III Gene nevet viseli.

A P55-ös lapkakészletre épülő pici alaplap LGA-1156-os processzorfoglalattal bír, amelyhez négy darab DDR3-as memória foglalat csatlakozik. Az alaplap tízfázisú tápellátással próbál helytállni a mindennapokban és pici mérete ellenére SLI/Crossfire támogatást is kínál a rajta található  két darab PCI Express 2.0 x16-os slotnak köszönhetően. Az alaplapon a felsoroltakon kívül SATA 3 Gbps-os portok is jelen vannak, szám szerint egészen pontosan 7 darab, sőt, a gyártó még egy eSATA csatlakozót is elhelyezett rajta.

A minőségi alaplaphoz minőségi audió vezérlő társul: a Maximus III Gene esetében egy X-Fi SupremeFX hangkártya is a kínálat részét képezi. A csatlakozók között egyébként egy Gigabites Ethernet port és egy FireWire port is jelen van az összesen 12 darab USB 2.0-s csatlakozó mellett. Az ASUS mérnökei mikrokapcsolók formájában egy bekapcsoló-, egy reset és egy CMOS Clear gombot is elhelyeztek az újdonságon.

A Maximus III Gene várhatóan a P55-ös alaplapok első hulláma után kerülhet forgalomba szeptember második felében, vagy legkésőbb október folyamán. Az alaplap ajánlott végfelhasználói ára egyelőre ismeretlen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward