ASUS GTX 260 Glaciator+ hűtéssel

Az ASUS a Glaciator+ Fansink névre keresztelt hűtő megoldás felhasználásával egy új videokártyát dobott piacra, amely az Nvidia GeForce GTX 260-as videokártyájára alapoz. A friss termék a Glaciator+ GTX 260-as típusjelzést viseli (ENGTX260 GL+/HTDI/896MD3).

ASUS GTX 260 Glaciator+ hűtéssel

Az ASUS a Glaciator+ Fansink névre keresztelt hűtő megoldás felhasználásával egy új videokártyát dobott piacra, amely az Nvidia GeForce GTX 260-as videokártyájára alapoz. A friss termék a Glaciator+ GTX 260-as típusjelzést viseli (ENGTX260 GL+/HTDI/896MD3).

A gyártó mérnökei a hűtőborda megalkotásánál 5.8 OZ rezet használtak, ami átszámítva 165 grammnyi mennyiségnek felel meg. A termék elődeinél egyszerűbb kivitellel rendelkezik. A réz bázisú megoldáson anodizált alumínium hűtőbordák helyezkednek el, ezek a GPU-ra illeszkedő blokkra merőlegesen vannak felszerelve. A hűtőbordák között egy PWM vezérlés támogatásával is ellátott ventilátor lapul. A GPU mellett az NVIO2-es processzor hűtéséről is gondoskodtak, ezen a chipen egy külön passzív hűtőborda található. A memóriachipek hűtését a GPU hűtője által megmozgatott levegő segítségével oldották meg. A kártya 4+1 fázisú tápellátással bír, a VRM szintén egy passzív hűtőt kapott.

A Glaciator+ hűtéssel felszerelt újdonság az Nvidia GeForce GTX 260-as kártyáknál már megszokott referencia órajeleken üzemel, azaz a GPU 576 MHz-en, a shaderek 1242 MHz-en, míg a memória chipek 1998 MHz-en ketyegnek. A G200b típusú GPU 216 darab stream processzort tartalmaz, a chip és a 896 MB-nyi GDDR3-as fedélzeti memória között 448 bites adatsín teremt kapcsolatot. A kártya két darab hat tűs PCI Express tápcsatlakozóval üzemel, a kimenetek között két darab DVI és egy S-Video csatlakozó található.

Az újdonság az Amerikai Egyesült Államok területén már kapható, ajánlott végfelhasználói ára 172,99 dollár magasságában helyezkedik el. Az eddigi tapasztalataink alapján mi egy kicsit tartanánk a hűtőtől, a sima Glaciatorok épphogy elegek voltak a 65nm-es G92-kre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward