ASUS GeForce GTX 280 egy európai áruházban

Az Nvidia következő generációs videokártyái, azaz a GeForce GTX 260-as és GeForce GTX 280-as modellek napra pontosan egy hét múlva jelennek meg. A kártyákkal kapcsolatban szinte minden héten megjelennek információk, így már sokak számára ismert lehet az újdonságok várható ára, fogyasztása és megjelenése. A legfrissebb információk szerint egy francia webáruház kínálatában már megjelent az első GeForce GTX 280-as modell, amely az ASUS kínálatában foglal helyet és amelyre mostantól előrendeléseket is fogadnak, már ha nem riasztja vissza a vásárlókat a kártya árcéduláján olvasható hatalmas összeg.

ASUS GeForce GTX 280 egy európai áruházban

Az Nvidia következő generációs videokártyái, azaz a GeForce GTX 260-as és GeForce GTX 280-as modellek napra pontosan egy hét múlva jelennek meg. A kártyákkal kapcsolatban szinte minden héten megjelennek információk, így már sokak számára ismert lehet az újdonságok várható fogyasztása, ára és megjelenése. A legfrissebb információk szerint egy francia webáruház kínálatában már megjelent az első GeForce GTX 280-as modell, amely az ASUS kínálatában foglal helyet és amelyre mostantól előrendeléseket is fogadnak, már ha nem riasztja vissza a vásárlókat a kártya árcéduláján olvasható hatalmas összeg.

A TDShop.fr webshopjában nemrégiben tűnt fel az ASUS GeForce GTX 280-as modellje, a kártyáért a francia áruházban 575 eurót kérnek el, ami átszámítva jóval magasabb, mint a korábban beharangozott 650 dolláros összeg: a francia ár átszámítva 897 dollárnak felel meg. Ezen sajnos nincs mit csodálkozni, ugyanis az európai árak mindig magasabbak, mint az amerikaiak.

Amennyiben hajlandóak vagyunk enni pénzt kifizetni egyetlen videokártyáért, akkor megkapjuk a Santa Clara-i vállalat leggyorsabb kártyáját, amely 65 nm-es gyártási technológiával készülő GT200-as GPU-t tartalmaz. A GPU 240 darab stream processzorral és 512 bites memória interfésszel van ellátva, a kártyán 1 GB GDDR3-as memória teljesít szolgálatot.

Hogy a kártya megéri-e az árát, arról már most is megoszlanak a vélemények, de az biztos, hogy a megjelenés után pár héttel/hónappal várhatóan mérséklődni fog a csúcskártya ára. Azt viszont ne várjuk, hogy az újdonság a közeljövőben elérhető lesz 300 euró alatti áron.

Legkésőbb egy hét múlva, azaz június 17-én  kiderül, hogy mire is képesek az Nvidia következő generációs kártyái.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward