Asus EN9600GT Matrix hibrid hűtéssel

Az ASUS egy hibrid hűtéssel ellátott 9600 GT piacra dobására készül, az egység először a jövő héten megrendezésre kerülő Computex alkalmával kerül bemutatásra. Az ASUS 9600 GT Matrix a játékosok számára valószínűleg nem igazán lesz érdekes, ugyanis a termék az Nvidia középkategóriás GPU-jára épül, ám azoknak, akik egy csendes HTPC-t szeretnének összeállítani, mindenképpen jó alternatíva lehet a termék.

Asus EN9600GT Matrix hibrid hűtéssel

Az ASUS egy hibrid hűtéssel ellátott 9600 GT piacra dobására készül, az egység először a jövő héten megrendezésre kerülő Computex alkalmával kerül bemutatásra. Az ASUS EN9600GT Matrix a játékosok számára valószínűleg nem igazán lesz érdekes, ugyanis az újdonság az Nvidia középkategóriás GPU-jára épül, ám azoknak, akik egy csendes HTPC-t szeretnének összeállítani, mindenképpen jó alternatíva lehet a termék.

A GeForce 9600 GT már csak azért is ideális lehet HTPC konfigurációkhoz, mert a kártya az Nvidia legfrissebb hardveres gyorsító technológiái alkalmazza a HD videó fájlok lejátszásakor. Az ASUS egyéb hasznos tulajdonsággal is felruházta a terméket, amelynek köszönhetően talán még érdemesebb rajta elgondolkodni, ha HTPC építésén törjük a fejünket. A gyártó újdonsága alumínium hűtőalkalmatossággal van ellátva, az egység tartalmaz hőcsöveket is a hatékonyabb hőelvezetés érdekében. Ez a hűtő alacsonyabb rendszer igénybevétel, illetve filmnézés közben elegendő hűtőteljesítménnyel bír passzív módban, ám ha esetleg játszani támad kedvünk, akkor sincs gond, ugyanis a termék egy ventilátort is tartalmaz, amely a hőmérséklet emelkedésével bekapcsol. A gyártó a hűtőalkalmatosság dizájnjának kialakítására is odafigyelt, így a végeredmény egy letisztult, szép megoldás lett (a gépházban úgysem fogjuk látni).

Ahhoz, hogy az EN9600GT Matrix még ideálisabb legyen HTPC-ben történő felhasználáshoz, a gyártó HDMI kimenettel és optikai hangkimenettel is felvértezte a kártyát. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a tegnapi nap folyamán bemutatott 2 GB-os MSI 9600 GT is, amely inkább a tuningra van kihegyezve: a kártya egy gombnyomással túlhajtható.

Az ASUS termékével kapcsolatban egyelőre nem áll rendelkezésre több információ, de az újdonság a Computex keretein belül is feltűnik, ahol várhatóan további részleteket is elárul vele kapcsolatban a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward