Asrock vs. Gigabyte: új csata a réz körül?

A Gigabyte és az ASUS között néhány hónapja érdekes vita bontakozott ki, amelynek keretein belül a két gyártó a másik fél által népszerűsített, energia megtakarításért felelős technológiákat nevezték haszontalannak, és állították, hogy a gyári specifikációkkal ellentétben messze kisebb hatékonysággal dolgozik mind az EPU (ASUS), mind pedig a DES (Gigabyte). A csata eltartott néhány hétig, aztán a vállalatok belátták, hogy nincs túl sok értelme a marakodásnak, persze ez előtt nem sokkal már az ügy jogi útra való tereléséről is lehetett olvasni. Most újabb csata van kialakulóban, a szereplők között ismét megtaláljuk a Gigabyte-ot, akinek technológiáit ezúttal az ASUS 2002-ben indított leányvállalata, az Asrock kezdte el rossz fényben feltűntetni.

Asrock vs. Gigabyte: új csata a réz körül?

A Gigabyte és az ASUS között néhány hónapja érdekes vita bontakozott ki, amelynek keretein belül a két gyártó a másik fél által népszerűsített, energia megtakarításért felelős technológiákat nevezte haszontalannak, és állították, hogy a gyári specifikációkkal ellentétben messze kisebb hatékonysággal dolgozik mind az EPU (ASUS), mind pedig a DES (Gigabyte). A csata eltartott néhány hétig, aztán a vállalatok belátták, hogy nincs túl sok értelme a marakodásnak, persze ez előtt nem sokkal már az ügy jogi útra való tereléséről is lehetett olvasni. Most újabb csata van kialakulóban, a szereplők között ismét megtaláljuk a Gigabyte-ot, akinek technológiáit ezúttal az ASUS 2002-ben indított leányvállalata, az Asrock kezdte el rossz fényben feltűntetni.

Pár héttel ezelőtt adtuk hírül, hogy a Gigabyte elkészült az Ultra Durable 3-as technológiával, amelyet az új alaplapjai esetében használ majd fel. Az új eljárásnak köszönhetően az UD3-as alaplapok kétszerannyi (2 uncia) rézzel lesznek ellátva, amelynek köszönhetően a tápellátásért felelős áramkörök környezete jelentősen, mintegy 50 Celsius fokkal hűvösebbé válik a nagy mértékben javított hővezetés, illetve hő eloszlás következtében. Az Arock pont ebbe a ténybe kötött bele: a vállalat szerint teljesen felesleges ennyi rezet használni, ugyanis saját alaplapjaik feleennyi rézzel is alacsonyabb hőmérsékleti eredményeket érnek el, mint a Gigabyte csodalapjai.

A Gigabyte Egyesült Királyságbeli illetékesét, John Hung-ot az Asrock sorai és bemutató videója egyáltalán nem késztették aggódásra. Hung véleménye szerint az Asrock számukra egyáltalán nem jelent konkurenciát, ugyanis a Gigabyte alaplapjainál a minőségre és a megbízhatóságra helyezik a fő hangsúlyt. Mr. Hung-ot arról is megkérdezték, hogy szerinte megalapozott-e az Asrock vádja, de erre a munkatársak csak azt a választ kapták, hogy "Az összehasonlítás fontos, az ugyanis megmutatja az előnyöket." Hung ehhez mindössze annyit tett hozzá: "Az új eljárás egyáltalán nem haszontalan, és különben is, a réz újrahasznosítható."

A Hexus munkatársai érdemi reakciót ugyan nem kaptak az interjú során az Asrock vádjaira, John Hung mindössze annyival zárta le a beszélgetést, hogy szerinte már most is látható, amint az emberek követik a Gigabyte innovációit, és ez nem lesz másként a kétszer annyi réz felhasználásának esetében sem.

Az Asrock próbálkozása mindenesetre érdekes, szinte biztos, hogy nem hagyják a dolgot válasz nélkül a Gigabyte illetékesei. Hamarosan meglátjuk, mi lesz az ügy folytatása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward