Áprilisban debütál a Hybrid SLI technológia

Néhány nappal ezelőtt felröppentek a hírek, hogy az Nvidia Hybrid SLI technológiája késni fog és majd csak valamikor április folyamán debütál. Most már úgy néz ki, hogy valóban ez a helyet, ugyanis a gyártó megerősítette az értesüléseket. A Hybrid SLI eljárás tulajdonképpen egy olyan technológia, amely ötvözi a dedikált és integrált videokártyákat mégpedig úgy, hogy a rendszer alacsony terhelés mellett, például irodai munka alkalmával kizárólag az integrált GeForce 8200-as videó vezérlőre támaszkodik, míg játék esetén a dedikált VGA és az integrált videó vezérlő együttes erővel működnek.

Áprilisban debütál a Hybrid SLI technológia

Néhány nappal ezelőtt felröppentek a hírek, hogy az Nvidia Hybrid SLI technológiája késni fog és majd csak valamikor április folyamán debütál. Most már úgy néz ki, hogy valóban ez a helyet, ugyanis a gyártó megerősítette az értesüléseket. A Hybrid Power eljárás tulajdonképpen egy olyan technológia, amely ötvözi a dedikált és integrált videokártyákat mégpedig úgy, hogy a rendszer alacsony terhelés mellett - például irodai munka alkalmával - kizárólag az integrált GeForce 8200-as videó vezérlőre támaszkodik, míg játék esetén a dedikált VGA lép működésbe, így némi energiát lehet megtakarítani. A GeForce Boost eljárás alkalmazásakor a rendszer az integrált és a dedikált videokártyát SLI-módban működteti, ezáltal növeli a rendszer teljesítményét, persze csak akkor, ha GeForce Boost támogatással rendelkező videokártyát használunk.

A GeForce 8200-as videó vezérlővel ellátott alaplapok már Európa egyes részein kaphatóak, az egységek nagyobb mennyiségben azonban majd csak áprilistól kezdve lesznek elérhetőek. Az nForce 780a lapkakészlettel felszerelt alaplapok az AMD processzorait alkalmazzák majd. A GeForce Boost és a Hybrid Power technológiákat támogató WHQL meghajtó programok várhatóan szintén április folyamán debütálnak.

Ahhoz, hogy a Hybrid Power technológiát ki tudjuk használni, olyan videokártyára van szükség, amely támogatja az eljárást. Jelenleg csak egy ilyen termék van forgalomban, amely nem más, mint a GeForce 9800 GX2. A gyártó tervei szerint a jövő hét folyamán újabb kártya jelenik majd meg, amely rendelkezni fog Hybrid Power támogatással is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward