Április végéig elkészül az Intel DX10 IGP driver

Április végéig elkészül az Intel DX10 IGP driver

Az Intel DirectX 10-es támogatással rendelkező integrált videó vezérlőinek driverjei eddig számos kisebb-nagyobb probléma miatt nem voltak elérhetőek. A gyártó legfrissebb bejelentése szerint ez a helyzet Április végéig megváltozik: a hónap végéig egészen biztosan elkészülnek az első, DirectX 10-es támogatással rendelkező meghajtóprogramok.

Az Intel G35-ös integrált videó vezérlővel rendelkező lapkakészlete a korábbi tervek szerint már a tavalyi megjelenésekor natív DirectX 10-es támogatással kellett volna, hogy bírjon, ám a technika közbeszólt, így a lapkakészlet azért piacra került, de DirectX 10-es támogatással rendelkező driverek nélkül. Az Intel első DirectX 10-es meghajtóprogramja 15.9-es verziószámmal rendelkezik majd, ez az illesztőprogram a G35-ös és a G45/GM45-ös integrált videó vezérlővel felvértezett chipszeteket egyaránt támogatni fogja. A meghajtóprogram a mobil integrált videó vezérlővel ellátott lapkakészleteket is támogatja majd, ezek a chipszetek Intem GM965-ös és GL960-as típusjelzéssel rendelkeznek.

Az egyetlen lapkakészlet, amely továbbra is DirectX 10-es driver nélkül marad az nem más, mint az asztali gépekhez készült Intel GM965-ös chipszet. Az, hogy a G965-ös lapkakészlettel ellátott konfigurációk tulajdonosai mikor kapják majd meg a DirectX 10-es drivert, egyelőre sajnos nem tudható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward