Apple vs. vírusok: frissült az álláspont

Az elmúlt napok folyamán egy meglehetősen érdekes bejegyzésre figyeltek fel a felhasználók és a média tagjai: az Apple arra hívta fel a figyelmet, hogy a Mac esetében is szükség van vírusirtó használatára. Most a szakemberek hirtelen eltávolították a tudásbázisban található kis felhívást és a vállalat szóvivője már magyarázattal is szolgált a történtekre.

Apple vs. vírusok: frissült az álláspont

Az elmúlt napok folyamán egy meglehetősen érdekes bejegyzésre figyeltek fel a felhasználók és a média tagjai: az Apple arra hívta fel a figyelmet, hogy a Mac esetében is szükség van vírusirtó használatára. Most a szakemberek hirtelen eltávolították a tudásbázisban található kis felhívást és a vállalat szóvivője már magyarázattal is szolgált a történtekre.

A vírusirtó használatának ajánlása egyes szakembereket egyáltalán nem lepett meg, míg mások az ajánlás miértjét próbálták kitalálni. A szóvivő az alábbi pár sort nyilatkozta a kérdéssel kapcsolatban:

"Eltávolítottuk a korábbi cikket a tudásbázisból, mivel az régi volt és pontatlan." - mondta Bill Evans az Apple szóvivője. " A Mac-hez olyan beépített technológiák tartoznak, amelyek védelmet nyújtanak a különböző kártékony kódok és egyéb biztonsági fenyegetések ellen. Ennek ellenére nincs olyan rendszer, amely 100%-ig biztonságos lenne az összes támadással szemben, így az antivírus alkalmazás kiegészítő védelmet nyújthat a rendszer számára."

Tény, hogy a Mac OS X azért nincs a vírusgyártók figyelmének középpontjában, mert alacsony piaci részesedéssel bír. A rendszer a Windows Vista-hoz hasonlóan beépített tűzfallal van ellátva, a szoftver a rendszer szintű változásokat a felhasználóval engedélyezteti úgy, hogy minden lényeges módosítás előtt jelszavas jóváhagyást kér. Ahogy a többi modern, tökéletesen naprakész, frissítésekkel ellátott operációsrendszer esetében, úgy az OS X-nél is a felhasználói figyelem lehet a legjobb védelem a vírusok és egyéb kártékony kódok ellen. Az Apple azért továbbra is ajánlja a vírusirtó használatát, de már csak kiegészítő megoldás formájában.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward