Apple: patch érkezett a SATA sebesség-hibára

Az Apple-nél csak úgy, mit a piac többi szereplőjénél, néha homokszem kerül a gépezetbe. Most is ez történt, ugyanis néhány vásárló az egyes fórumokon arról panaszkodott, hogy a legfrissebb MacBook Pro noteszgépek esetében a SATA vezérlő 300 MB/s-os helyett csak megfelezett sebességgel, 150 MB/s-mal hajlandó üzemelni, azaz leegyszerűsítve SATA II-es helyett csak SATA I-es teljesítmény áll rendelkezésre.

Apple: patch érkezett a SATA sebesség-hibára

Az Apple-nél csak úgy, mit a piac többi szereplőjénél (pl Seagate és az 1500 GB-os merevlemezek), néha homokszem kerül a gépezetbe. Most is ez történt, ugyanis néhány vásárló az egyes fórumokon arról panaszkodott, hogy a legfrissebb MacBook Pro noteszgépek esetében a SATA vezérlő 300 MB/s-os helyett csak megfelezett sebességgel, 150 MB/s-mal hajlandó üzemelni, azaz leegyszerűsítve SATA II-es helyett csak SATA I-es teljesítmény áll rendelkezésre.

Egy ideig gyűltek a hibára panaszkodó felhasználók hozzászólásai, míg a mai napon a vállalat végre kiadta a javítást a problémára egy firmware frissítés formájában. Természetesen a javítás mellé némi hivatalos magyarázat is jár. A vállalat kifejti, hogy a frissítés megoldást kínál a fent említett hibára, azaz lehetőséget nyújt a 2009 júniusában kiadott, eddig hibásan működő MacBook Pro noteszgépek esetében a merevlemez számára az 1,5 Gbpsnál magasabb adatátviteli sebesség alkalmazására is.

A vállalat külön kiemeli, hogy az érintett noteszgépek esetében a merevlemezek nincsenek ellenőrizve/minősítve, ezeket az adattárolókat a gyártó nem is ajánlotta Mac notebookokban történő felhasználásra, így használatuk nem támogatott. Arról már nem szól a fáma, hogy pontosan mi a helyzet ezekkel a meghajtókkal, és hogyan kerülhettek noteszgépekbe engedélyek nélkül. Valószínűleg ennyivel még nincs lezárva az ügy.

Így vagy úgy, azok a felhasználók, akik a legújabb sorozatú MacBook pro noteszgéppel rendelkeznek és tapasztaltak lassúságot a merevlemez-kezelés esetében, innen tölthetik le a fent említett javítást. A frissítés telepítése rendkívül egyszerű, csak követni kell az alkalmazás által adott utasításokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward