AMD: új AM3-as processzorok a láthatáron

Az AMD legfrissebb Socket AM3-as processzorainak megjelenésére valószínűleg már nem kell sokat várni. Jelen pillanatban két amerikai székhelyű webáruház kínálatában tűntek fel az újdonságok, ami nagy részt alátámasztja a fenti okfejtést.

AMD: új AM3-as processzorok a láthatáron

Az AMD legfrissebb Socket AM3-as processzorainak megjelenésére valószínűleg már nem kell sokat várni. Jelen pillanatban két amerikai székhelyű webáruház kínálatában tűntek fel az újdonságok, ami nagy részt alátámasztja ezt.

Az egyik újdonság a Phenom II 955-ös modell, amely az AMD soron következő négymagos csúcsprocesszora lesz. A termék 3,2 GHz-es órajelen üzemel, az egyik viszonteladó kínálatában 323,65 dolláros, míg a másik helyen 324,89 dolláros áron tűnt fel a processzor, a két ajánlat között szinte minimális az árkülönbség. Az elmúlt hónap folyamán már értesülhettünk róla, hogy a Phenom II X4-es újdonság várhatóan április 20-án, azaz pár nap múlva jelenik meg hivatalosan. Most a legfrissebb hírek már április 23-ai startról árulkodnak, így a processzor a jövő hét folyamán végre szélesebb körben is feltűnhet az üzletek kínálatában. A Socket AM3-as modell egyébként beépítet DDR2-es és DDR3-as memóriavezérlővel és 125W-os TDP-vel bír, a termék szorzózára-mentesen kerül forgalomba, azaz a szorzó értéke nem csak lefelé, de felfelé is módosítható lesz a sikeres tuning érdekében.

Ez még nem minden. A hírek szerint egy német viszonteladó kínálatában már feltűnt egy furcsa HP Pavilion P6060-as konfiguráció, amelyben a másik újdonság, a Phenom II X4 925-ös processzor foglal helyet. Ez utóbbi CPU várhatóan majd csak május 14-én rajtol el hivatalosan: a termék tulajdonképpen a Phenom II X4 920-as modell Socket AM3-as verziója lesz, azaz a friss modell ugyanolyan specifikációkkal rendelkezik majd, mint elődje, ám a termék már a DDR3-as memóriatámogatást is magában foglalja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward