AMD Socket AM3: 2008. második felében!

A DigiTimes birtokába került néhány információ, ezeknek értelmében az AMD Socket Am3-as processzorai várhatóan 2008. második felében debütálnak majd a piacon. Az újdonságok beépített DDR2/DDR3 memória vezérlővel lesznek felvértezve, valamint támogatni fogják az új, ún. HyperTransport 3.0-ás szabványt is.

AMD Socket AM3: 2008. második felében!

A DigiTimes birtokába került néhány információ, ezeknek értelmében az AMD Socket AM3-as processzorai várhatóan 2008. második felében debütálnak majd a piacon. Az újdonságok beépített DDR2/DDR3 memória vezérlővel lesznek felvértezve, valamint támogatni fogják az új, ún. HyperTransport 3.0-ás szabványt is. A források állítása szerint az AM3-as tokozású processzorok visszafelé kompatibilisek lesznek az AM2-es és AM2+-os alaplapokkal, így az újdonságokat használhatjuk majd régebbi AM2-es vagy AM2+-os lapjainkkal, persze ehhez minden valószínűség szerint BIOS frissítésre is szükség lesz.

Az AM3-as processzorok 45nm-es csíkszélességgel készülnek, a család tagjai között megtalálhatóak lesznek a négymagos Deneb és Deneb FX kódnévre hallgató példányok, valamint a kétmagos Propus és Regor processzorok, de a termékpalettán helyet kapnak az egymagos, Sargas kódnévvel ellátott egységek is. Az előrejelzések szerint a 45nm-es újdonságok szállítási teljesítményei a megjelenésüket követő fél éven belül felülmúlják a 65nm-es csíkszélességgel rendelkező társaikét.

Ugyan a Socket AM3-as tokozással rendelkező processzorok visszafelé kompatibilisek a Socket Am2-es és Socket AM2+.os alaplapokkal, de a Socket AM3-as alaplapok ezzel szemben már nem nyújtanak támogatást a Socket AM2-es és Socket AM2+-os processzorokhoz - állítják az alaplapgyártó nagyvállalatok. Az, hogy a Socket AM3-as alaplapok mekkora mennyiségben lesznek jelen a piacon, csak attól függ, hogy a DDR3-as memóriára történő átállás mennyi időt vesz igénybe.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward