AMD RV790 850 MHz-es GPU órajellel?

Az RV790-es GPU-val szerelt példányok az RV770-es kártyák utódjául szolgálnak majd, a termékekről már lassan napi szinten lehet megtduni valami információt, de sok esetben néhány kacsa is bekerül a hírmorzsák közé. A következő generációs felsőkategóriás termékek alapjaként funkcionáló GPU friss, 40 nm-es gyártástehnológiával készül majd, így előállítási költsége kedvezőbb lehet. Az új GPU-val ellátott első RV790XT minta kártyákról már kiderült, hogy azok 975 MHz-en üzemelő GDDR5-ös chipeket tartalmaznak, amelyek 1 GHz-es órajelre vannak hitelesítve.

AMD RV790 850 MHz-es GPU órajellel?

Az RV790-es GPU-val szerelt példányok az RV770-es kártyák utódjául szolgálnak majd, a termékekről már lassan napi szinten lehet megtudni valami információt, de sok esetben néhány kacsa is bekerül a hírmorzsák közé. A következő generációs felsőkategóriás termékek alapjaként funkcionáló GPU friss, 40 nm-es gyártástechnológiával készül majd, így előállítási költsége kedvezőbb lehet. Az új GPU-val ellátott első RV790XT minta kártyákról már kiderült, hogy azok 975 MHz-en üzemelő GDDR5-ös chipeket tartalmaznak, amelyek 1 GHz-es órajelre vannak hitelesítve.

A Hardware-Infos legfrissebb értesülései néhány egyéb részletről is lerántják a leplet. Az AMD háza tájáról származó belső információk alapján az új GPU elődjeihez képest 100 MHz-cel magasabb órajelen fog üzemelni. Az órajel emeléséhez a gyártó magasabb, 1,3V-os magfeszültséget alkalmaz majd. Számos egyéb hír is kering a neten, amelyek 1,23V-os magfeszültségről és 750 MHz-es órajelről beszélnek az újdonság kapcsán.

A másik nagy szürke folt az új, 40 nm-es GPU-val kapcsolatban nem más, mint a stream processzorok várható száma. A korábbi pletykák 960 darab shaderről beszéltek, de ezt az információt azóta sem erősítették meg. Az AMD várhatóan márciusban, a Cebit alkalmával tesz majd fontos bejelentést az új jövevénnyel kapcsolatban, akkor remélhetőleg letisztulnak majd a specifikációval kapcsolatos részletek is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward