AMD RV770: kicsi a bors, de erős is?

Az AMD RV770-es GPU-jával ellátott kártyák érkezésére már nem kell sokat várni: az első jövevény, azaz a Radeon HD 4850-es modell várhatóan június 23-án jelenik meg kereskedelmi forgalomban. A vállalat RV770-es GPU-ja a korábbi hírek szerint kis méretekkel fog rendelkezni, főleg, ha az Nvidia GT200-as GPU szörnyetegével hasonlítjuk össze. A hírek igaznak bizonyultak, ugyanis az AMD elnöke és az ATI vezetője, Rick Bergman a TweakTown munkatársainak megengedte, hogy lefényképezzék az RV770-es magot, amely a kép alapján valóban kicsinek tűnik. Bergman egyetlen kérése az volt: "Srácok, ne közelítsetek rá nagyon, ha lehet!"

AMD RV770: kicsi a bors, de erős is?

Az AMD RV770-es GPU-jával ellátott kártyák érkezésére már nem kell sokat várni: az első jövevény, azaz a Radeon HD 4850-es modell várhatóan június 23-án jelenik meg kereskedelmi forgalomban. A vállalat RV770-es GPU-ja a korábbi hírek szerint kis méretekkel fog rendelkezni, főleg, ha az Nvidia GT200-as GPU szörnyetegével hasonlítjuk össze. A hírek igaznak bizonyultak, ugyanis az AMD elnöke és az ATI vezetője, Rick Bergman a TweakTown munkatársainak megengedte, hogy lefényképezzék az RV770-es magot, amely a kép alapján valóban kicsinek tűnik. Bergman egyetlen kérése a kép készítése előtt mindössze ennyi volt: "Srácok, ne közelítsetek rá nagyon, ha lehet!"

Az RV770-es GPU az őt tartó kézhez képest is meglepően kisméretűnek tűnik. A TweakTown elmondása szerint az egész GPU nem nagyobb, int egy amerikai tízcentes. Mr. Bergman egyébként nemrégiben kemény kritikát fogalmazott meg az Nvidia GT200-as GPU-jával kapcsolatban, mondván ez a GPU az Nvidia utolsó a gyártó monolitikus (egy GPU-val felszerelt) termékeinek sorában, ugyanis Bergman véleménye szerint a több chipből álló rendszereké a jövő. Az Nvidia vezetői rögtön válaszoltak a kemény szavakra és megjegyezték, hogy továbbra is készítenek majd hasonló méretekkel és árral rendelkező egy GPU-s termékeket.

Visszatérve az RV770-re, a GPU remélhetőleg követi majd az RV670-es modellt energiatakarékosság és ár/teljesítmény arányban. Az RV770-es egység kis méretei miatt a gyártó könnyedén készíthet majd két GPU-val felszerelt kártyákat, ilyen megoldás lesz a Radeon HD4870 X2 is, amelyen két darab RV770-es GPU foglal majd helyet, és amely valamikor augusztus folyamán jelenik meg kereskedelmi forgalomban. A címben feltett kérdésre remélhetőleg hamarosan választ kapunk, ahogy megjelennek az első hivatalos tesztek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward