AMD R680 Crossfire-módban

Egy nem mindennapi kép jelent meg az AMD R680-as rendszeréről: a tesztgépben két darab R680-as kártya és egy Phenom processzor teljesített szolgálatot. Az R680-asból mindjárt két darab került a rendszerbe, a két egységet Crossfire híd segítségével össze is kapcsolták.

AMD R680 Crossfire-módban

Egy nem mindennapi kép jelent meg az AMD R680-as rendszeréről: a tesztgépben két darab R680-as kártya és egy Phenom processzor teljesített szolgálatot. Az R680-asból mindjárt két darab került a rendszerbe, a két egységet Crossfire híd segítségével össze is kapcsolták.

Az R680, vagy más néven Radeon HD 3870 X2, két darab RV670-es grafikus processzorból és 1 GB GDDR4-es memóriából áll. A képen látható kártyák rendkívüli hosszúságát az 1 GB memória indokolja. A 4 GPU-ból álló rendszerekben általában már kevésnek bizonyul a processzor, a gép így rendkívül processzorlimitált. A legfrissebb értesülések szerint az első béta driverek, amelyek támogatják a három- és négyutas crossfire módokat, várhatóan majd a jövő hónap folyamán jelennek meg. A driverekkel ezután még rengetek munkájuk lesz a fejlesztőknek, hogy optimalizálják a három, illetve négy GPU-val felszerelt rendszerek teljesítményét.

Ezzel egy időben az NVIDIA sem tétlenkedik. A vállalat D9E kódnévre hallgató rendszeren dolgozik. A rendszer alapját két G92 X2 kártya képezi majd, amelyek, mint a nevükből is kiderült egyenként két GPU-val büszkélkednek majd, mint anno a 7950 GX2. A D9E az NVIDIA tervei szerint az AMD R680-as megoldása ellen száll majd harcba, a D9E megjelenésére valamikor 2008. februárjában kerülhet sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward