AMD PowerXPress vs NVIDIA Hybrid SLI

A két nagyvállalat hasonló technológiák alkalmazását tervezi a jövőben a noteszeknél. Az integrált és a diszkrét GPU-k kombinálásával lehetőség lesz

AMD PowerXPress vs NVIDIA Hybrid SLI

A két nagyvállalat hasonló technológiák alkalmazását tervezi a jövőben a noteszeknél. Az integrált és a diszkrét GPU-k kombinálásával lehetőség lesz némi energia megtakarítására akkumulátoros módban, valamint lényegesen nagyobb grafikai teljesítmény biztosítására, amennyiben konnektorról üzemeltetjük a notebookot.

Jövőre már találkozhatunk hasonló megoldásokkal az AMD termékpalettáján, amelyek akkumulátoros használat esetén az integrált videó vezérlőt hívják segítségül, amikor pedig hálózatról használjuk a laptopot, akkor aktiválják a diszkrét grafikus vezérlőt, így lényegesen nagyobb videó teljesítmény áll majd rendelkezésre, akkumulátoros üzemmódban viszont energiatakarékosan  fog a rendszer üzemelni. A rendszer tehát két GPU-val lesz felszerelve: egy erős, nagy 3D-s teljesítménnyel rendelkező egységgel, és egy integrált, energiatakarékos GPU-val.

Természetesen nem csak az AMD töri a fejét a technológia megvalósításán, az NVIDIA sem tétlenkedik, készíti a Hybrid SLI névre hallgató "fegyverét", amely komplexebb megoldás lesz, mint az AMD PowerXpress nevezetű eljárása.

Az NVIDIA Hybrid SLI-je hasonló elven működik, mint a PowerXpress: akkumulátoros üzemmódban kizárólag az integrált videó vezérlő működik, de ha adapterről használjuk a noteszt, akkor életre kel a nagyteljesítményű 3D-s mag is - és itt jön a fordulat -, de az integrált videó vezérlő nem kapcsol ki, mint az AMD eljárásánál, hanem segíti a nagyobb teljesítményű GPU-t, így egy SLI konfigurációhoz jut a felhasználó. Sajnos mindennek ára van, az NVIDIA megoldása nagyobb fogyasztással rendelkezik, ami adapteres használatnál nem is lenne akkora baj, de a két GPU esetében nagyobb hőtermelés jelentkezik, amelyet el kell vezetni. Az NVIDIA Hybrid SLI-je körülbelül egy negyedévvel korábban jelenik mag majd a piacon, mint az AMD PowerXpress megoldásával felszerelt noteszek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward