AMD: négy új processzor, árcsökkentések

Az AMD kínálatában sajnos még mindig nincsenek jelen az új, 45 nm-es egységek, és ez a helyzet várhatóan a negyedik negyedév végéig nem is fog megváltozni. A gyártó az újdonságok megjelenése előtt tovább foltozgatja 65 nm-es processzorainak termékpalettáját: a gyártó a jövő hónaptól kezdve négy új processzorral bővíti kínálatát.

AMD: négy új processzor, árcsökkentések

Az AMD kínálatában sajnos még mindig nincsenek jelen az új, 45 nm-es egységek, és ez a helyzet várhatóan a negyedik negyedév végéig nem is fog megváltozni. A gyártó az újdonságok megjelenése előtt tovább foltozgatja 65 nm-es processzorainak termékpalettáját: a jövő hónaptól kezdve négy új processzorral bővíti kínálatát.

Az új, 65 nm-es gyártási tehchnológiával készülő processzorok közül a leggyorsabb egység a négymagos Phenom X4 9950 Black Edition lesz, amely 2,6 GHz-es órajellel, 2 MB harmadszintű gyorsítótárral és HyperTransport 3.0-s támogatással érkezik. A pletykák szerint az új processzor a Phenom X4 9950-es modell 140W-os TDP-je helyett mindössze 125W-os TDP-vel fog üzemelni. A Phenom X4 9950 Black Edition legfontosabb tulajdonsága az, hogy az egység szorzója szabadon állítható: a processzor szorzóját nem csak lefelé, hanem felfelé is lehet módosítani, így hatékonyabb tuningra nyílik lehetőség. Az újdonság ára egyébként 186 dollár körül alakul, persze ez az ár tálcás kivitelő termékek 1000 darabos mennyiségben történő rendelésekor érvényes, mint azt már megszokhattuk.

Az AMD a hárommagos Phenom egységek között is kínál majd Black Edition processzort, az újdonság a Phenom X3 8750 Black Edition típusjelzést fogja viselni. A hárommagos processzor szintén szorzózár mentesen kerül forgalomba, ami azért érdekes, mert a gyártó korábban azt nyilatkozta, hogy nem készül hárommagos Black Edition processzor. Az egység 2,4 GHz-es órajelen, 95W-os TDP mellett fog üzemelni. A hárommagos Penom X3 8750 BE ára 139 dollár lesz. Ezen kívül egy Athlon 64 6500+-os Black Edition modell is megjelenik, ezért a processzorért 105 dollárt kérnek el, míg az Athlon X2 5050e modellért, amely egy energiatakarékos, 45W-os TDP-vel rendelkező processzor, 90 dollárt kell majd letenni az asztalra.

Az új processzorok megjelenése mellett szeptember 1-től kisebb árcsökkentésekre is lehet számítani, ezekről a fenti táblázat ad tájékoztatást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward