AMD: kétmagos Callisto-val az Intel CPU-i ellen

Az AMD háza táján újabb termékek készülnek, amelyektől a gyártó azt várja, hogy segítenek piaci részesedésének növelésében az Intel megoldásaival szemben. A tervek szerint a vállalat kétmagos Phenom processzorokat dob majd piacra hamarosan, mint ahogy azt eddig is tette: az újdonságok ismét Athlon típusjelzéssel kerülhetnek a boltok polcaira, ám a termékek ezúttal már 45 nm-es csíkszélességgel készülő Regor maggal lesznek ellátva. Az új, kétmagos Athlonok megjelenése valamikor június folyamán várható.

AMD: kétmagos Callisto-val az Intel CPU-i ellen

A tervek szerint a vállalat kétmagos Phenom processzorokat dob majd piacra hamarosan. Az újdonságok ismét Athlon típusjelzéssel kerülhetnek a boltok polcaira, ám a termékek ezúttal már 45 nm-es csíkszélességgel készülő Regor maggal lesznek ellátva. Az új, kétmagos Athlonok megjelenése valamikor június folyamán várható.

A fent említett processzorok mellett az AMD műhelyében egyéb központi egység is fejlesztés alatt áll: a két maggal ellátott újdonságok Callisto kódnévvel bírnak. Ezek a 45 nm-es Deneb magra épülnek csak úgy, mint az AMD Phenom II-es újdonságai. A vállalat ugyanúgy jár el a friss termékek esetében is, mint a forgalomban lévő Athlon X 7750-es modelleknél, azaz a négy magból kettőt letilt, a harmadszintű gyorsítótárat pedig meghagyja, amely így jelen esetben 6 MB-os lesz. Abból kiindulva, hogy a Deneb processzorok miként veszik fel a harcot a 45 nm-es Core 2 Quad modellek ellen, a Callisto processzorok várhatóan az Intel alsókategóriás Core 2 Duo és Pentium processzorai számára jelentenek majd konkurenciát.

A hivatalosan meg nem erősített információk szerint a Callisto modellek várhatóan az idei év második negyedévében kerülhetnek forgalomba. Az útiterv meglehetősen furcsának tűnik, ám ha az AMD a Callisto egységeket a natív 45 nm-es Athlon X2-es modellek érkezéséig mindössze a piaci rések befoltozása miatt dobja piacra, akkor az újdonságok megjelenésére a várakozásoknál előbb is sor kerülhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward