AMD: készülnek az Atom ellenfelei

Az AMD második negyedéves pénzügyi teljesítményéről a tegnapi nap folyamán adtunk hírt. A vállalat új vezetője, Dirk Meyer a pénzügyi helyzet ismertetése után elmondta: az AMD új processzorával kapcsolatban, amely az Intel Atom egysége ellen száll harcba, november folyamán jelennek meg az első, hivatalos információk.

AMD: készülnek az Atom ellenfelei

Az AMD második negyedéves pénzügyi teljesítményérőla tegnapi nap folyamán adtunk hírt. A vállalat új vezetője, Dirk Meyer a pénzügyi helyzet ismertetése után elmondta: az AMD új processzorával kapcsolatban, amely az Intel Atom egysége ellen száll harcba, november folyamán jelennek meg az első, hivatalos információk.

A RegHardware értesülései szerint az AMD az Intel Atom processzora ellen a Bobcat kódnévre hallgató processzort küldi majd harcba, amelyről már néhány hónappal ezelőtt hallhattunk. Az AMD legújabb, átdolgozott processzora akár 1 W-os fogyasztás mellett is képes lesz üzemelni. A Bobcat-en kívül az elmúlt hónap folyamán egy másik chippel kapcsolatban is kiszivárogtak információk, ennek a processzornak viszont egészen más felépítése van, ám célja ugyanaz: konkurenciát állítani az Intel Atomjának.

Az akkori prezentáció szerint az új modell AMD64-es processzor lesz, amely 1 GHz-es órajellel és 256 KB másodszintű gyorsítótárral érkezik. Az újdonságban integrált DDR2-400 MHz-es memóriatámogatással ellátott memóriavezérlő kap helyet, a processzor 800 MHz-es HT linkkel és 8W-os TDP-vel rendelkezik.

Mivel az AMD Bobcat-je csak hosszú idő múlva jelenik meg, de a gyártó addig sem akar tétlenkedni, ezért az átalakított Athlon 64-es magra épülő újdonságokat küldi harcba az Intel Atomjai ellen. Így vagy úgy, reméljük, hogy sikerül végre talpra állnia a gyártónak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward