AMD: jönnek a Suzuka szerverprocesszorok

Az AMD a szerverprocesszorok piacán nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentette be legfrissebb termékeit, a hatmagos Istanbul processzorokat. A gyártó rövidesen ismét új modellekkel száll harcba a szerverpiacon: érkeznek a négymagos, Suzuka kódnévre keresztelt modellek, amelyek az Opteron 1000-es sorozatban kaphatnak helyet.

AMD: jönnek a Suzuka szerverprocesszorok

Az AMD nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentette be legfrissebb szerverprocesszorait, a hatmagos Istanbul processzorokat. A gyártó rövidesen ismét új modellekkel száll harcba a szerverpiacon: érkeznek a négymagos, Suzuka kódnévre keresztelt modellek, amelyek az Opteron 1000-es sorozatban kaphatnak helyet.

Az AMD hivatalos blogján John Fruehe, az AMD szerverek és munkaállomások üzleti fejlesztésével foglalkozó részlegének igazgatója jelentette be a friss központi egységek érkezését. Az Opteron 1000-es Suzuka processzorok megfelelő rugalmasságot és teljesítmény kínálnak azon vállalkozások és üzleti felhasználók számára, akik költséghatékony megoldások segítségével szeretnének egyprocesszoros webszervereket, kisebb üzleti szervereket vagy munkaállomásokat üzemeltetni. A Suzuka kódnévre keresztelt újdonságok esetében 45 nm-es gyártási technológiát alkalmaznak. Jó hír az előző generációs rendszerek tulajdonosainak, hogy az új processzorok a már meglévő rendszerekkel is kompatibilisek lesznek, használatukhoz mindössze egy egyszerűbb BIOS frissítésre lesz szükség.

Az új családban első körben összesen három modell lesz jelen. Az első processzor a 2,5 GHz-en ketyegő Opteron 1381-es modell, a következő lépcsőfokon a 2,7 GHz-es Opteron 1385 helyezkedik el, míg a leggyorsabb változat szerepét az Opteron 1389 tölti be, amely 2,9 GHz-es órajelen üzemel.

A processzorok esetében közös tulajdonság, hogy mindhárman négymagosak, 6 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárat tartalmaznak és 45 nm-es csíkszélességgel készülnek. Az Opteron 1381-es CPU 189 dollárba, az Opteron 1385-ös változat 229 dollárba, míg az Opteron 1389-es modell 269 dollárba kerül. A termékek 115W-os TDP-vel és 75W-os ACP-vel (átlagos processzor fogyasztás) rendelkeznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward